do 23 mei 2024

AstraZeneca zegt dat het voorlopig in België blijft geloven

WETENSCHAP – Het gaat niet goed met de geloofwaardigheid van ons land. Zowel op het internationale niveau als binnen de eigen grenzen wordt door velen aan de effectiviteit van de Belgische staat en haar bestuur getwijfeld. Daar is farmareus AstraZeneca echter niet bij. Het Brits-Zweedse bedrijf zegt dat het in de “volstrekte onschadelijkheid” van België blijft geloven tot er “duidelijk en ontegensprekelijk tegenbewijs” wordt geleverd.

“Het zijn onzekere tijden en dan is het normaal dat mensen de integriteit van zelfs de meest gevestigde instituten in vraag gaan stellen”, klinkt het vanop de hoofdzetel in Oxford. “We zien dan ook dat vele vaccinproducenten het veiliger vinden om te leveren aan landen met een sterke en stabielere identiteit, zoals de Verenigde Staten of Rusland. Maar als wetenschapper moet je zelfs de meest overhaast in elkaar gestampte snipperstaat het voordeel van de twijfel geven. Want als je het onterecht weigert als legitieme afzetmarkt, weet je nooit wat je in de plaats krijgt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. Ze zijn de weg kwijt met hun wetenschap.
  Het is het niveau van kunstonderwijs op school in de vorm van knip- en plakwerk.
  Verder speelt polarisatie een belangrijke rol in de oorzaak van corona, en juist het feit dat men niets wil leren.
  Automatisering is ook de oplossing voor de politiek die het niet weet.
  Het bijgeloof van de wilde die opkijkt tegen kralen en spiegeltjes.
  .

  • In België speelt als oorzaak van corona ook mee de ongelijke behandeling van Vlamingen en Walen in het onderwijs; ik heb het niet over de centen. Ik heb het over de Franstalige arrogantie.

Een reactie achterlaten