za 15 juni 2024

Stad Antwerpen wil dat Arenberg voorbeeld neemt aan nieuwbouw Steen: “Alle schilderijen laten hangen”

STAD – Het conflict tussen Stad Antwerpen en de theaterzaal Arenberg loopt hoog op, nadat het cultuurhuis onder dwang enkele foto’s van diverse mensen verplaatste en de originele schilderijen moest terughangen. De stad eist dat er meer respect wordt getoond voor het verleden en wijst daarbij naar de nieuwbouw naast Het Steen als voorbeeld. “Alle schilderijen hebben we daar mooi laten hangen.”

“Wat de Arenberg deed is een zoveelste voorbeeld van de destructieve aard die de woke-cancelcultuur definieert”, vindt N-VA-cultuurschepen Nabilla Ait Daouad. “Die linkiewinkies kunnen echt niet met hun fikken van ons erfgoed afblijven. Overal moeten ze maar kunnen aanzitten en het uitzicht verpesten. Erger nog, achteraf lopen ze ermee uit te pakken alsof ze de stad er een dienst mee bewezen hebben. Degoutant.”

Ook eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen en partijgenoot Luc Lemmens is blij dat de oude schilderijen weer op hun plaats hangen. “Dat zal die yogasnuivers leren om zonder enig respect aan het verleden te zitten prutsen. Dat had mijn partij inderdaad eens met het oudste gebouw van Antwerpen moeten doen. Het kot zou te klein zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten