vr 19 juli 2024

Elon Musk wil mensheid lidgeld aanrekenen om planeet met hem te delen

WETENSCHAP – Ondernemer Elon Musk blijft zich in de schijnwerpers gooien, zeker nu hij de sociale mediareus Twitter overgenomen heeft. De miljardair van Zuid-Afrikaanse herkomst komt met een merkwaardig voorstel dat hij aan de rest van de mensheid voorlegt: “Betaal mij maandelijks om op dezelfde planeet als ik te leven.”

“Hier is een ideetje”, tweette Musk vanochtend nog. “Waarom het gratis moeten zijn om de Aarde te delen met het grootste genie aller tijden? Dat heeft Jezus nooit kunnen zeggen. Of Da Vinci. Einstein zou ook niet getwijfeld hebben. En ik discrimineer niet. Voor slechts 9,99 dollar per maand kan je niet sukkelen.”

Van de juridische logica achter een zogenaamde “planetaire huur” die alle 7,8 miljard mensen aan Musk zouden moeten neertellen wil de eigenaar van onder andere Tesla en SpaceX niet weten. “Kom niet af met mensenrechten. Geeuw. Van mij krijg je een sexy vinkje op je geboorteakte. Beat that.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

15 REACTIES

  • Sint-Franciscus sprak met de dieren, met de vogels, wordt wel gezegd. Ik vertelde het iemand eens. Hij zei me dat hij dat ook doet, met zijn hond, en veel mensen praten met hun huisdieren, dus uniek of heilig was hij niet. Het verschil is dat de meeste mensen zich in hun gesprekken aanpassen aan het veronderstelde niveau van hun dieren en dat typeert hun hele bestaan. Vooral de manier hoe ze met hun vogeltje communiceren is dus van belang. Er werd trouwens vaak geschreven over het lid van Donald Trump. Maar in ieder geval, zo twitteren de meeste mensen met hun eigen vogeltje, dat in hun broek zit.

  • Maar hier dan weer onze held Verhofstadt over de intentie van Elon Musk om de censuur op Twitter weg te halen: ‘Rechtsextremisten, racisten en witte nationalisten winnen terrein, terwijl Liberalen en Democraten aanhangers verliezen. Wat is er aan de hand, meneer de directeur?’

  • Ook staat het lidmaatschap van het World Economic Forum ter discussie.
   Vlaanderen betaalt bijna 200.000 euro aan lidmaatschapsgeld voor het WEF en zo’n 27.000 euro aan deelnamekosten voor de jaarlijkse bijeenkomst.
   Premier Jambon stelt dat hij de samenwerking met het WEF wil versterken. Hij ziet het WEF-lidmaatschap als ‘een politiek instrument van de Vlaamse regering om de doelstellingen van het regeerakkoord te realiseren.’ Parlementslid Sam van Rooy nuanceert: ‘De Vlaamse regering legitimeert en subsidieert dus een wereldwijde lobbyorganisatie die duidelijk een welomschreven ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme.’

  • Van Rooy roept de Vlaamse regering op haar WEF-lidmaatschap op te zeggen: ‘Het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen zijn op zich natuurlijk lovenswaardige doelstellingen, maar ze moeten niet plaatsvinden in het kader en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft en daarom geenszins kan worden beschouwd als een neutraal forum voor deze kwesties.’

 1. Eigenlijk zijn er drie rassen geweest, het eerste was Lemurië (in de Stille Oceaan) en de cultuur daarvan kan vergeleken worden met het niveau van ontwikkeling van de leeftijd van 1 tot 7 jaar. De fysieke restanten daarvan hoe talrijk ook zijn de negroïde rassen (die toen niet noodzakelijk zwart waren). Je vindt ze nog in Nieuw-Guinea onder de kannibalen (niemand snapt hoe ze daar kwamen). Daarna kwam Atlantis, dat miljoenen jaren bestond; het is de leeftijd van 7 tot 14 jaar; de emotionele ontwikkeling van de puberteit met alle extremen en loyaliteiten aan een magische leider die toen in zwang waren. Daarvan over zijn de indianen van Noord- en Zuid-Amerika en de Chinezen. Daarna kwam het huidige (Arische) ras, dat vergeleken kan worden met de eerste stap naar volwassenheid waar de mens zelf kan kiezen, het is de leeftijd van 14 tot 21 jaar met een mentale ontwikkeling die op de oudere rassen (maar jongere zielen) is overgedragen door het koloniale tijdperk. Natuurlijk is daar ook misbruik van gemaakt en wel van twee kanten, en was de rationaliteit nog niet volmaakt. Een van de voornaamste vormen van misbruik was naast seks techniek.
  Ik sprak Diego weer. Hij was uit het tehuis gezet voor begeleid wonen vanwege zijn vriendinnetje. Wat we hier zien is een mondiale samenleving, het politieke ideaal van nu, gecomprimeerd. Iemand was over hem heen gelopen en hij had geprotesteerd. Er zitten heel wat buitenlanders tussen. Ook de leider is een soort buitenlander. Degene die de meeste problemen had gemaakt over zijn vriendinnetje (waar hij geen seks mee had) was een neger die voor hem zat met een enorme paal in zijn broek. Wat we hier eigenlijk zien in het gekkenhuis is de multiculturele samenleving per se. De lessen hier zijn dus relevant. Op alle niveaus is er afgunst. De meeste buitenlanders die binnen zijn gehaald, zijn niet in staat dezelfde hoogwaardige samenleving in stand te houden noch wat betreft techniek noch sociale betrokkenheid noch verantwoordelijkheid. De intelligentie daarvoor is er gewoon niet.

 2. Toen Elon Musk Zuid-Afrika ontvluchtte gaf hij de verdere civilisering van de meerderheid op en nam hij zijn vlucht steeds meer in de techniek: hij werd Amerikaan, eigenlijk ligt zijn aspiratie al buiten de mensheid.

 3. Menschliches, Allzumenschliches.

  Pas nu begrijp ik Friedrich Nietzsche en zijn behandeling van de slavenmoraal beter. Of hij aangezet heeft tot het nazisme weet ik niet zeker. Maar zijn kritiek op de joods-christelijke cultuur, die zwakheid, sluwheid (in de behandeling), en ziekte idealiseren zou en bevorderen was waarschijnlijk profetisch bedoeld, en dat commercieel: immers de belangrijkste politiek van nu met betrekking tot corona. Vooral in landen als Nederland en België, want daar ging het waarschijnlijk over.

  Een oud gezegde luidt het middel is erger dan de kwaal.

  Als christenen een millimeter dieper gaan, komen ze altijd weer uit bij de joden. Het overkwam me weer verschillende malen. Toch hebben de joden een beter instinct voor genocide. Natuurlijk draagt een tiener uit protest tegen de kerk een geile strakke spijkerbroek, en is die eerst steeds meer en tot hoge leeftijd in zwang gekomen en daarna voor iedereen praktisch onvermijdelijk geworden. Keuzevrijheid. Maar daarmee zijn ze nog niet af van de politieke kleinheid van ziel die door een piepgaatje geprojecteerd wordt op geloof. Hetzelfde met corona vaccins.

  Dus, nazi-Duitsland is terug onder een nieuwe mode. Het coronavaccin is een sociaal bindmiddel net als seks, LGBT en multiculturalisme. Ik observeer hoe de migrantencrisis daarvoor wordt gebruikt. De wereld is die crisis in het bewustzijn geprent. En Poetin stuurt gratis voedsel naar de armste landen; het Westen neemt de immigranten. Dat laatste was niet het eerste voorstel. Het is passiviteit, inertie of zelfgenoegzaamheid. Bijvoorbeeld, als ik een impressie stuur het onderwijs te veranderen, gaan ze de school verbouwen of een andere bouwen, omdat ze al te diep materialistisch zijn en de mens als een vaststaand gegeven zien.

  • Ik hoorde van Diego de zwerver over zijn caravan dat er destijds met de eigenaar gesproken is over een verzekeringsformulier erbij dat deze hem had laten zien.
   Diego had bijna een jaar gevangenisstraf gehad voor het bezit van een wapen. Zijn vrienden hadden hem aangegeven toen hij dat wapen liet zien en even buiten was; zijn gastheer waar hij toen weleens sliep had speciaal contact gezocht met Diego’s raadsman die eraan meedeed.
   De caravan was in brand gevlogen, of gezet, waardoor hij weer dakloos was. Diego had de caravan eens gekraakt maar netjes onderhouden zei hij. De eigenaar kwam ik vlak nadat hij me er voor het eerst van vertelde tegen bij een kennis. Wat ongemakkelijk. Ik dacht later toch even na over wie de belanghebbende was van de brand. Want zo zit de misdaad meestal in elkaar die zo de nadruk legt op geweld. Administratie.

Een reactie achterlaten