wo 22 mei 2024

Ook N-VA ontwikkelt AI-chatbot die op elke vraag automatisch “confederalisme” antwoordt

POLITIEK/WETENSCHAP – Na de spraakmakende ChatGPT steekt niet alleen Google van wal met een concurrerende chatbot die teert op geavanceerde kunstmatige intelligentie. Ook de N-VA van Bart De Wever lanceerde vandaag een prototype van een hoogtechnologische denkmachine die de gebruiker op elke vraag van een snuggere repliek moet voorzien. Toch blijkt het programma voorlopig het consequent bij hetzelfde antwoord te houden, namelijk door meermaals “confederalisme” te typen tot het scherm helemaal vol staat.

“Het staat allemaal nog in de kinderschoenen“, verzekert de IT-desk van het partijbureau. “Maar dit is al best hoopgevend. We moeten nog een paar dingen die de bot beweert factueel checken, zoals het geboortejaar van Hendrik Conscience of de hoofdstad van Ecuador, maar op elke vraag waarvan de kiezer zou moeten wakker liggen kunnen wijzelf absoluut geen beter antwoord verzinnen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Don Quichot had het er al over. Hoewel de consument er hier al snel de kolder van inziet (bij zulke waanzin wordt hij bevestigd in zijn zelfvertrouwen), de molens waren immers maar een primitieve voorloper van de huidige machine, het zit al op je huid, geldt het boek in Spaanstalige landen als diepzinniger, filosofisch, en een handleiding voor ludiek verzet. Het diende als inspiratiebron voor belangrijke verzetsbewegingen.

  2. Enige opmerkingen bij het kwaad.
    Zijn de molens objectief of subjectief bedoeld?

    Ik maak altijd onderscheid tussen kwaad en goed, respectievelijk formeel en informeel. De formaliteit, de vorm, waarmee mensen willen bewijzen hoe goed ze zijn om bij me binnen te komen, staat meestal aan de kant van het kwaad. Ze draaien daarin door, de molen, en het logische gevolg van de automatisering is defensie. Defensie roept offensie op. Zo weet niemand wie begonnen is. Iemand die defensief is, is nooit progressief. Hij verdedigt zich altijd op de meest pietluttige manier tegen zijn schuld aan de kosmos die zich aan hem opdringt. Zijn moed is louter een animale reflex van agressie. Bot. Heldendom hiermee niet te verwarren, kan niet zonder fijnzinniger mentale perceptie bestaan, en het is altijd een vorm van zelfopoffering in tegenstelling tot de gierigheid van de doorsnee. (Incasseren is niet hetzelfde als inkasseren.) De oosterse wijsheid heeft ons geleerd dat goed en kwaad relatief zijn, het dualisme, maar dat is nog steeds oppervlakkig. In feite bestaat het absolute kwaad wel. De Holocaust was nog steeds onderdeel van het relativeren, de symbiose van de nazi’s en de joden dat sindsdien is voortgezet. Het komt veel voor in de showbizz. Ik hoorde van de week van iemand dat liefde gelukkig niet iemands bezit kan zijn. Maar wat voor mij persoonlijk is, is voor de ander universeel.

  3. Terwijl Israël drukt uitoefent op Polen en Duitsland om de tournee van Roger Waters (voormalig voorman van Pink Floyd) te verbieden vanwege antisemitisme; hij werkt niet genoeg mee aan de heldenverering van de Joden.
    Terwijl honderden duizenden mensen zinloos sterven door de corruptie van nog steeds George W. Bush, euro en 9/11 (nieuwste bericht, met chemische wapens tegen de Russen) willen de blonde meisjes aan de top allemaal de donkere held Zelensky zoenen op zijn zegetocht door de EU. Difterie, schurft en tuberculose zijn via immigranten terug, in Brussel.

Een reactie achterlaten