vr 19 juli 2024

Ben Weyts belooft meer middelen om aan te tonen dat lage PISA-resultaten vooral zijn schuld niet zijn

POLITIEK – Het gaat sterk achteruit met het academische niveau van onze scholieren. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek, een internationale peiling van de OESO. Niet alleen op wiskunde en wetenschappen, maar vooral op leesvaardigheid gaat de Vlaamse leerling ster achteruit. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) belooft meteen in te grijpen en gaat “onmiddellijk” op zoek naar extra middelen om aan te tonen dat “wellicht de schuld van iemand anders moet zijn.”

“Dit kan natuurlijk niet”, reageert de minister onomwonden. “We mogen er niet aan denken wat voor impact heeft op de toekomst, en dan vooral de mijne. Ik garandeer elke bezorgde ouder in Vlaanderen dat ik de laatste euro vanonder de mat zal vegen om elke mogelijke studie te financieren die duidelijk bewijst dat het zeker mijn schuld niet is.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten