zo 23 juni 2024

CD&V laat ChatGPT crashen door te vragen in welk universum het als partij nog relevant is

POLITIEK – Wie vandaag gebruik wilde maken van de technologie achter ChatGPT was eraan voor de moeite. De chatbot, gestuurd door het bedrijf OpenAI, ligt al ettelijke uren plat. Na een eerste diagnose blijkt dat het systeem crashte toen het partijbureau van CD&V het programma vroeg een realiteit te bedenken waarin het nog enigszins relevant is.

“Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, klinkt bij de helpdesk van het Amerikaanse bedrijf. “En geloof ons, mensen vragen de zotste dingen. Maar blijkbaar moeten die mensen daar in België toch iets gevraagd hebben dat niet alleen de grenzen der menselijke fantasie overstijgt, maar ook de denkkracht van kunstmatige intelligentie tart. We vragen de Vlaamse christendemocraten dan ook vriendelijk zich aan de restricties van de huidige werkelijkheid te houden.”

Toch is het niet het eerste incident van die aard. Zo lag de AI-bot Google Bard eerder dit jaar een week buiten strijd toen medewerkers van Open VLD scenario’s lieten uitwerken waarin de liberalen de kiesdrempel nog zouden halen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten