ma 27 mei 2024

Kerk is al die aandacht nu echt wel beu: “Wij bemoeien ons toch ook niet met de mensen hun leven?”

KERK EN SAMENLEVING – Als het aan katholieke Kerk lag, was het stilletjes aan genoeg geweest met al die extra aandacht rond misbruik en de verdoezeling ervan. Dat bevestigen bronnen binnen het Vaticaan, waar men vooral bevestigt dat Rome, in tegenstelling tot wie vandaag moeilijke vragen stelt, zich juist “consequent buiten andere mensen hun leven houdt.”

“Het is niet dat wij niet wakker liggen van misbruik binnen de kerkgemeenschap”, staat te lezen in een persbericht ondertekend door Paus Franciscus. “Natuurlijk wel! Maar laat ons dat toch gewoon intern oplossen zoals gebruikelijk? Het is niet dat wij ons als instituut op elke mogelijke manier gaan bezig houden met hoe mensen hun leven moeten leiden, toch?”

Ook binnen de eigen contreien klinkt verontwaardiging over televisieprogramma’s als ‘Godvergeten’, die een licht schijnen op hoe men schuldige geestelijken jarenlang een hand boven het hoofd hield. “Dit is allemaal toch niet nodig”, reageert het bisdom Brugge. “Hoe zouden onze parochianen het vinden als wij hen op wekelijkse basis zouden uitspreken over hoe zij hun privéleven moeten runnen? En zeker als het over gevoelige zaken als seksualiteit gaat. Amai, het zou wat zijn!”

Johan Bonny, de bisschop van Antwerpen, was niet beschikbaar voor commentaar. “Ik ben geen priester geworden om mij uit te spreken over kerkzaken”, laat de geestelijke optekenen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Jim Caviezel, die de rol van Jezus speelde in The Passion of the Christ, sprak in onverhulde termen over kinderhandel voor de elite. Hij werd tijdens het filmen door de bliksem getroffen. Hij speelt nu in Sound of Freedom voormalig CIA-agent Tim Ballard. Het leek meer op kannibalisme dan pedofilie waarover ik las. Ik hoor ook steeds meer verhalen van politici die kinderen consumeren.

Een reactie achterlaten