za 15 juni 2024

Bedrijven willen werkloze acrobate maar niet aannemen: “Niet flexibel genoeg”

BINNENPARKING – Bedrijven zijn wanhopig op zoek naar nieuwe werkkrachten, klinkt het zowat in elke studie. Toch vindt lang niet iedereen een geschikte of goedbetaalde job in deze economie. Neem nu Amira (22), een professionele acrobate die al ruim een jaar werk zoekt, nadat het rondtrekkende circus dat haar opleidde failliet ging. “Niemand wil mij aannemen”, getuigt ze. “Blijkbaar ben ik niet flexibel genoeg.”

“Het klopt dat we deze jonge vrouw al enige tijd begeleiden in haar traject naar een degelijke betrekking”, bevestigt Amiras dossierbeheerder bij VDAB. “Maar de bedrijven waarbij ze solliciteert mikken kennelijk iets hoger en dan vooral qua – hoe zal ik het zeggenplooibaarheid.”

“Natuurlijk zullen we haar blijven coachen in haar zoektocht”, klinkt het verder. “Maar Amira zal toch moeten leren zich een beetje in bochten te wringen en zich soepeler op te stellen naar haar werkgever toe. Dat is nu eenmaal het klimaat waarin we zitten. Jonge mensen moeten dat echt beginnen leren.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten