wo 24 juli 2024

VRT zendt docu over nazi’s nog niet uit: “We willen Hitler tijd geven om ‘sorry’ te zeggen”

BINNENPARKING – Als het van het VRT-bestuur afhangt, wordt het nog een tijdje wachten op de uitzending van een nieuwe documentaire over Adolf Hitler en de gruwelen van het nazitijdperk. Dat kondigt CEO Frederik Delaplace voorzichtig aan, naar eigen zeggen “louter en alleen” om de Führer en zijn trawanten de kans te geven om zich uitgebreid te verontschuldigen en naar verzoening te werken.

“Het is niet dat we de kijker geen eerlijke inkijk in dit vreselijke regime gunnen”, stelt Delaplace op sociaal medium X gerust. “De VRT staat hier duidelijk achter de miljoenen slachtoffers van het nazisme en zo, maar we hebben er toch voor gekozen om een gunstig klimaat te scheppen waarin de betrokken partijen eerst onderling naar elkaar toe kunnen komen om zo toch een paar dingetjes rustig uit te praten. Mocht dat uiteindelijk een inschattingsfout blijken, neem ik uiteraard meteen mijn verantwoordelijkheid door daar zelf ook uitgebreid ‘sorry’ voor te zeggen. Dat spreekt voor zich.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten