ma 27 mei 2024

Man wordt onderdrukt omdat overheid weigert zijn gender voor hem te bepalen

BINNENPARKING – Een 37-jarige man uit Beveren is niet te spreken over de adviesbrochure die de federale overheid naar haar ambtenaren uitstuurt. In die brochure staan tips over hoe beambten de burger op een genderneutrale manier kunnen aanspreken, zoals bijvoorbeeld “beste” in plaats van “geachte mijnheer of mevrouw”. Voor Gregory is die ingreep een zoveelste bewijs dat de overheid hem onderdrukt door niet op voorhand te concluderen wat zijn genderidentiteit is.

“Die doorgedreven woke-dictatuur mag nu echt wel ophouden”, vindt de zelfstandige boekhouder uit Oost-Vlaanderen. “Ik denk niet dat mensen beseffen hoe zwaar dit weegt op de schouders van de witte, heteronormatieve cisman van vandaag. Overal waar je komt krijg je maar de ruimte om niet in een binaire, biologisch deterministische dwangbuis gebonden te worden en aan dat soort verstikkende vrijheid heb ik geen boodschap. Ik weet niet of ik een samenleving kan aarden waarin men niet standaard verregaande conclusies trekt over wie ik au fond ben als persoon.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten