di 23 april 2024

België wil als geste naar Palestijnen vanaf nu ook in het Arabisch zwijgen over wat er in Gaza gebeurt

POLITIEK – Het conflict tussen Israël en Hamas woekert nu al ettelijke weken en de humanitaire tol lijkt voorlopig niet te stabiliseren. Dat beseft ook de federale regering, die kritiek wil pareren dat het te weinig zou doen om het lijden aan Palestijnse kant te erkennen. België belooft inwoners van Gaza en alle getroffenen dan ook dat het voortaan ook in het Arabisch zal zwijgen over wat er gebeurt.

“Het is een complexe, gevoelige situatie die de juiste inactie vereist”, vindt premier Alexander De Croo, wiens regering niet wil weten van sancties tegen Israël, maar dat vanaf nu ook in de voertaal van de Palestijnen zal weigeren te verantwoorden. “Er was aanvankelijk zelfs afgesproken om gemakshalve in alle talen te zwijgen over wat er daar precies gebeurt en wat wij daarvan vinden, maar bij nader inzien kunnen we toch beter overgaan naar het niet opstellen van veroordelingen, het niet dreigen met gevolgen en vooral het niet innemen van enige positie in een taal die de mensen daar ook zelf begrijpen.”

ويشعر المحررون بالخجل الشديد من افتقار الجانب البلجيكي إلى الشجاعة والشعور بالذنب، ويودون التعبير عن كل الدعم المعنوي للضحايا غير الضروريين لكل جريمة حرب تحدث حاليًا.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten