zo 23 juni 2024

Deelnemer ‘vrijheidskonvooi’: “Eerste keer in hele coronacrisis dat gewone mensen ook eens iets kunnen doen om te helpen”

BUITENPARKING – Zowel in Parijs als in Den Haag staan talloze vrachtwagenchauffeurs en andere sympathisanten te protesteren tegen coronamaatregelen. Zo volgen ze het voorbeeld van Canadese truckers in Noord-Amerika. Op maandag wordt een dergelijk ‘vrijheidskonvooi‘ in Brussel verwacht en Eddy (56), die vandaag met zijn pick-up in Frankrijk staat, zal erbij zijn. “Dit is eerste keer dat gewone mensen echt iets kunnen doen om de samenleving vooruit te helpen sinds heel dat coronagedoe begon”, glundert hij.

“Ik heb echt twee jaar lang gewacht op een moment als dit”, vertelt een geëmotioneerde Eddy aan onze reporter. “Gewoon het gevoel dat je ook als gewone mens een verschil kan maken door samen bepaalde acties te ondernemen en uit solidariteit al eens een offer te maken. Al is het maar iets kleins en symbolisch, zoals de hele dag het verkeer op de Champs Élysées komen blokkeren en al schreeuwend met een vlag staan zwaaien. Maar ja, dat begrijpen al die schapen met die stomme mondvod voor hun smoelwerk natuurlijk niet. Domme egoïsten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Aan het eind van de oorlog waren er veel meer verzetshelden. Als ze je al aankijken is het alsof ze een verontschuldiging eisen. Ze zijn even klein als er weer restricties nodig zijn als stoer 1 dag daarna. Het fascisme komt van een kant die ze niet zien en niets meer met links of rechts te maken heeft. De krankzinnigen zijn zij die het nog niet doorhebben. In algemene termen heb ik het er weleens over, en ze beamen het, niet begrijpend dat ik daarmee op henzelf doel. Ze maken geen onderscheid tussen een test (onbedoeld) en een compliment – het enige wat ze altijd gratis kregen. Denk niet te snel dat de ommekeer echt politieke gevolgen krijgt, want de massa bekent daarmee dat ze debiel is. Het fundamentalisme van de wetenschap.

Een reactie achterlaten