ma 27 mei 2024

IKEA verkoopt fiscale achterpoortjes voor de kleine belastingontduiker

LIFESTYLE – Belastingontduiking blijft een privilege van de rijken. Dat lijken de Pandora Papers nog maar eens te bewijzen. Als het van meubelgigant IKEA afhangt, zal dat echter niet lang zo blijven. Het Zweedse bedrijf brengt binnenkort een eigen lijn van “kleine doch charmante fiscale achterpoortjes” op de markt.

“We mikken hier duidelijk mee op de brede middenklasse en niet op de multinationals en miljardairs die hun eigen constructies al lang op poten hebben gezet”, bevestigt een woordvoerder van IKEA Belgium. “Het zijn dan ook bescheiden ontwerpen zonder al te veel franjes of loopholes. Gepast voor binnen- en buitengebruik en perfect om je eigen brievenbusfirma in onder te brengen. Gewoon oerdegelijk geperst hout met een wit laagje verf erover, even maagdelijk als het witgewassen geld van de eigentijdse doe-het-zelver.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten