ma 27 mei 2024

Eerste acuut geval opgedoken van Facebook-expert die plots alles over apenpokken weet

WETENSCHAP – Virologen waarschuwen voor een eerste bevestigd geval in ons land van een zelfverklaarde expert die op sociale media claimt alles over apenpokken te weten. Het zou over een 41-jarige man uit Oost-Vlaanderen gaan die in de laatste 48 uur ondanks een totaal gebrek aan medische kennis zijn schijnbaar onuitputtelijke expertise op Facebook en andere platforms begon te delen.

“We zien zien hier de klassieke symptomen”, bevestigt professor Marc Van Ranst. “Zeker in het filmpje dat de man postte waarin hij eerst waarschuwt voor een nieuwe geplande genocide en dan plots het bestaan van apenpokken radicaal in twijfel trekt. Wijd opengesperde ogen, incoherent taalgebruik en vooral een overdadig gebruik aan hoofdletters en kwade emoji’s. Dat moeten we zeker opvolgen. Het begint altijd klein, maar voor je het weet, begint hij totale wildvreemden op de tram lastig te vallen over voedingssupplementen en Siberische ijskristallen die we volgens hem voor een verhoogde immuniteit allemaal in onze reet moeten steken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

Een reactie achterlaten