Freddy zet zijn klokken stiekem ineens een maand verder: “Een mens kan dromen”

1
1760

BRAVE BURGERS – Wie vandaag dacht zich overslapen te hebben begreep snel dat we op zomeruur zijn overgeschakeld. Zo werd het uur vannacht van twee naar drie verschoven. Wie nog analoog de klok leest, moet die dus nog manueel aanpassen. En daar kan bijgevolg duidelijk gefoefeld worden. Onze reporter sprak – weliswaar op veilige afstand – met verzamelaar Freddy, die zijn uurwerken stiekem een maand verder zette, allicht om sneller weer uit lockdown te kunnen.

“Ja, ik weet dat ik aan het sjoemelen ben, maar ik heb er geen spijt van”, haalt Freddy de schouders op. “Maar toen ik bezig was met de wijzers van mijn antieke Zwitserse koekoeksklok te verschuiven, schoot het mij opeens te binnen. Tijd is ook maar een relatief gegeven en wordt beleefd als een inherent sociaal construct. Misschien als ik die grote wijzer nu nog eens dertig keer rond schuif, en niemand daar zijn bakkes over open trekt, is het gewoon eind april. Kunnen we eindelijk nog eens een pint gaan drinken. Maar goed, ik zal ze allemaal braaf terug op maart zetten”, knikt Freddy terwijl hij zuchtend zijn laddertje uit de berging pakt.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

1 REACTIE

Een reactie achterlaten