za 15 juni 2024

EU wil dat ook Mini-Europa onderlinge grensjes openhoudt voor mini-vrachtverkeer

BINNENPARKING – Meer dan ooit plooien de Europese lidstaten terug op zichzelf terwijl men her en der grenscontroles en reisverboden invoert om de corona-crisis te bezweren. Toch probeert men vanuit Brussel de totale isolatie van en handel tussen de individuele landen tegen te gaan. “Solidariteit begint in je achtertuin”, vindt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. “Daarom vragen we aan de eigenaars van Mini-Europa om ook daar de weliswaar kleine grenzen tussen de maquettes goed te bewaken, maar zeker niet te sluiten.”

“Het Europese project komt in gevaar door paniek”, voegde de Duitse politica aan haar aanbeveling toe. “En dat zien we op zowel het macro- als mini-niveau. Ook het geliefde miniatuurpark aan de Heizel ligt er tegenwoordig verlaten bij, en de mini-economie ligt zo goed als stil. Uiteraard is een tijdelijke mini-lockdown onvermijdelijk, en is dit niet het ideale moment voor mini-Belgen of mini-Duitsers om even naar de mini-Eiffeltoren of het mini-Colosseum af te reizen. Dat zijn mini-risico’s die we nu niet kunnen nemen. Maar houd alstublieft alstublieft niet al het vitale mini-vrachtverkeer en alle andere essentiële mini-verplaatsingen tegen. Met een beetje mini-solidariteit kunnen we misschien vermijden dat dit mini-probleem plots een pak groter wordt.”

Ook Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, deed een oproep om de toestand in andere miniatuurparken zoals Legoland en Madurodam goed op te volgen, zonder ze volledig lam te leggen en van de “wereld op normale schaal” af te snijden. Dat tweette de voormalige Belgische premier vanmiddag, al kraait daar voorlopig geen mini-haan naar.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Een beetje optimistisch blijven.
    Het viel al op dat iedereen zo klein is.
    Maar dat is eigenlijk de norm. En als ze zo veel kleiner zijn kun je ook veel meer klanten kwijt op dezelfde oppervlakte.

  2. Wat betreft dat atoom. Ook leuk. Aan de ene kant waren de Duitsers al gestopt met kerncentrales omdat ze decennia lang metingen hebben gehouden die aantoonden hoe de frequentie aan leukemie toenam dichter bij een kernreactor. Aan de andere kant zijn ze in Frankrijk des te populairder.

Een reactie achterlaten