zo 23 juni 2024

Satireschrijver beeldt zich plots wereld zonder Donald Trump in

POLITIEK – Terwijl de wereld bang afwacht hoe de gezondheidstoestand van Amerikaans president Donald Trump evolueert, liggen sommigen daar duidelijk meer wakker van dan anderen. Onze reporter sprak met collega Guillaume (34), collega-satiricus van het Franstalige La Garniture de Gembloux, die zich het ondenkbare probeert in te beelden: een wereld zonder Trump.

“Ik was gewoon een artikeltje over het regeerakkoord aan het opkuisen”, mompelt een pal voor zich uit starende Guillaume. “En toen kwam het besef opeens dat ik helemaal niet voorbereid ben op een wereld zonder Donald Trump. Hij heeft ons consequent en zonder verpinken van zo veel prachtig materiaal voorzien en hier zitten we dan. Bang en verweesd. Ik denk niet dat ik genoeg appreciatie heb getoond voor het voorbeeld dat hij geworden is voor producenten van onversneden bullshit als mezelf. En ik weet niet of ik mij een leven als kolderschrijver kan voorstellen in een wereld die net weer iets logischer en rationeler zou kunnen worden als hij er plots niet meer is. Ik dacht nooit dat ik dit zou zeggen, maar ne me quitte pas, mister PresidentNe me quitte pas…”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. Vanuit het ziekenhuis gaf Donald Trump een boodschap aan de hele mensheid, de vlag stond naast hem: America is the greatest country in the world. Begeleid door een video met uitleg van zijn behandelend arts.

  2. Trump is realist. Hij had zojuist het leger beschuldigd geen afstand te houden omdat ze je willen zoenen. Het leger van de VS zijn heel gevoelige mensen; veel mensen hebben ermee te maken gehad.

Een reactie achterlaten