ma 27 mei 2024

Klimaatwetenschappers ontkennen bestaan Donald Trump

(For an updated translation in English, see https://www.hetbelegvanantwerpen.com/2017/06/06/climatologists-deny-existence-donald-trump/)

PARKING – Meer dan 500 klimatologen, geologen en andere wetenschappelijke experts houden het komende weekend een symposium in Parijs dat volledig toegewijd wordt aan het al dan niet bestaan van Donald Trump, de vermeende 45ste president van de Verenigde Staten. Hoewel het politieke fenomeen de laatste jaren prominent in de media verscheen en volgens uiteenlopende bronnen onlangs zelfs in Europa voelbaar was, blijven vele vooraanstaande wetenschappers sceptisch en lijkt de internationale gemeenschap nog steeds erg verdeeld over de feitelijke existentie van de man.

Sinds zijn verkiezingsoverwinning in november blijven klimatologen en politieke wetenschappers het bestaan van Donald Trump druk bediscussiëren.

“Ontkenners van het Trump-fenomeen zijn er altijd geweest,” legt Professor Albert de Gier, hoogleraar meteorologie of weerkunde aan de Universiteit van Amsterdam, uit. “En dan mag je nog zo lang met harde bewijzen staan zwaaien als je wil. Als je gewoon al naar de feiten kijkt, weten we dat die man zeker sinds de jaren veertig consequent bestaan moet hebben en de impact van zijn daden wordt dan ook duidelijker en stilaan zelfs onomkeerbaar. Het is van kapitaal belang voor het welzijn van de planeet dat we de bevolking – en dus ook elkaar – beginnen te overtuigen van het bestaan en gevaar van deze man.”

Onder andere het relatieve gebrek aan ooggetuigen van Trumps inzwering zaait veel twijfel onder wetenschappers.

Toch reageren duizenden gerenommeerde klimaatkenners over de hele wereld voorzichtig tot ronduit ongelovig over het bestaan van de Amerikaan, en worden de aanzwellende bewustzijnscampagnes als “politiek getint propaganda” en “paniekzaaierij” weggewoven. Brits fenomenoloog Jack Schitt leidt zo al jaren de lobbygroep Truth about Trump en wordt verwacht het ontkenningskamp ook in Parijs vurig te vertegenwoordigen. “De manier waarop de mainstream media en zogezegde ‘klimaatexperts’ het spookbeeld van Donald Trump door onze strot blijven duwen is gewoon zielig,” zei de man vorige week nog op een congres onder gelijkgezinden. “Het begon allemaal nog vrij geloofwaardig met een man die zijn fortuin in de vastgoedsector maakte en hier en daar een casino of hotel ging neerpoten, maar dat werd al gauw een karikatuur van een reality-ster met Hitler-kapsones die zomaar eventjes president van Amerika kon worden. En wat er dan zogezegd allemaal uit zijn mond komt is nog grotesker. Moeten wij nu echt geloven dat zo’n absurd, hatelijk en excentriek personage plots zo’n belangrijke rol kan spelen in de globale politiek? Komaan, in wat voor parallel universum leven die zogenaamde ‘wetenschappers’ eigenlijk?”

Ook in de Verenigde Staten blijven burgers het bestaan van hun president in twijfel trekken.

De verwachte discussies die uit de bijzondere top vloeien, zullen door politieke leiders over de hele wereld met grote anticipatie worden gevolgd, al was het maar om te weten hoeveel tijd en middelen nog precies moeten worden besteed aan moeizame onderhandelingen met een al dan niet fictief staatshoofd.

Paus Franciscus deelde alvast een encycliek waarin hij wereldleiders waarschuwt Donald Trump ernstig te nemen. “Wetenschappers mogen zeggen wat ze willen, maar als je plots de aanwezigheid van zoiets onnoemelijks dicht bij je voelt, weet je gewoon dat het echt moet zijn,” schrijft de Heilige Vader.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten