wo 12 juni 2024

Het beleg interviewt Filip Dewinter: ‘Uw gestrekte arm achter de deur’

Tijdens de maand oktober zal onze reporter bij de zeven belangrijkste Antwerpse lijsttrekkers langsgaan voor een exclusief en waarheidsgetrouw interview. Onze eerst gast is niemand minder dan Brugs transmigrant en toogdemagoog Filip Dewinter van het Vlaams Belang.

Dank je, Filip, voor de kans even met je vooruit te blikken naar de langverwachte gemeenteraadsverkiezingen. Beginnen de zenuwen te komen?

Integendeel. De Antwerpenaar is duidelijk klaar voor verandering en daar zullen wij na 14 oktober met plezier voor zorgen.

Goed. Dat brengt ons al meteen bij ons eerste puntje. U verdedigt natuurlijk luidkeels de zogenaamde “Vlaamse waarden” en belooft Antwerpen “weer van ons” te maken. Maar wat maakt een echte Antwerpenaar?

Ik ben blij dat je dat vraagt. De Antwerpenaar is een bijzonder ras. Hij werkt hard, geniet van de vruchten zijner labeur en haalt zijn neus op voor de arrogante excentriciteiten die links hem al jaren door de gezonde, abdijbierdrinkende strot probeert te duwen. Hij is fier, ambitieus en gastvrij. Behalve voor zij die hier niet thuishoren, natuurlijk.

En wie zijn dat precies?

Moslims.

En is dat het grootste probleem waar de stad volgens u mee kampt?

Precies. Moslims.

En wat dan bijvoorbeeld met de desastreuze verkeerssituatie in het centrum en op de ring?

Te veel moslims.

En de alarmerende luchtvervuiling die daar onverbiddelijk bij komt?

Te veel moslims met te weinig propere auto’s.

Of het nijpende tekort aan sociale huisvesting?

Te weinig huizen voor te veel moslims.

‘Ongeveer 5 procent van alle Europeanen is vandaag moslim, maar dat zou wel eens heel snel 6 of 7 procent kunnen worden’, waarschuwt het Vlaams Belang in haar verkiezingsbrochure.

Je positie is duidelijk, Filip. Vind je niet dat rechts de invloed van de islam in onze samenleving opzettelijk uitvergroot om kiezers bang te maken voor het onbekende?

Je bedoelt dat de islam de invloed van onze samenleving opzettelijk verkleint om Vlamingen te rekruteren voor Allah. Wat doen die mensen hier anders nog? Kijk, we hebben vroeger zelf de fout gemaakt arbeiders massaal te importeren omdat ze nuttig waren voor onze economie. Maar toen gingen de mijnen dicht en bleven de Turken en Marokkanen ongevraagd plakken. Als ik u uitnodig om bij mij te komen eten, heeft u na het dessert toch ook begrepen dat het tijd is uw schop af te kuisen? Tenzij u natuurlijk uw zinnen op mijn huis, vrouw en dochter gezet heeft en binnen de kortste keren gaat eisen dat ze met een keukenhanddoek over hun smoel voor uw smerige god gaan zitten knielen.

Aanbidden moslims niet dezelfde God als christenen?

Zever niet, man. Onze god heet God en niet Allah.

U had het daarnet over uw echtgenote en dochter. Volgens critici is het maatschappijbeeld van het Vlaams Belang in se even ouderwets, traditioneel en vrouwonvriendelijk als bij de islam zelf.

Wij zijn een traditionele partij. Dat klopt. Dat de extreemlinkse alliantie van radicale, mannenhatende feministen, extravagante transgenderisten en veganistische sjamaandebielen elk jaar zo maar op bonkende Abba-muziek door de straten van Antwerpen mag trekken is een slag in het gezicht van onze Vlaamse familiewaarden. Maar we respecteren dat.

Ik denk dat u net bijna letterlijk het sermoen van zowat elke gematigd conservatieve imam in Antwerpen heeft herkauwd.

Maar wij trekken tenminste geen fucking bache over onze wijven. Pardon, vergeef me mijn taalgebruik. Ik bedoel natuurlijk een dekzeil.

‘We moeten onze stad durven beschermen tegen loslopende islamieten die zomaar onze taal leren, jobs vinden en zich geleidelijk aan dreigen te integreren voor we het verschil nog amper zien’, staat verder in de partijlectuur te lezen.

Maar is Antwerpen niet net groot geworden als haven en dus commercieel kruispunt van verscheidene talen, culturen en overtuigingen? Is onze mooie koekenstad niet net verrijkt door de influx van diversiteit afkomstig van ver buiten onze grenzen?

Noem mij één buitenlander of inwijkeling die voor Antwerpen wat betekend heeft.

Christoffel Plantijn? Een Fransman die in 1549 hierheen trok en zowat de meest succesvolle boekdrukkerij ooit stichtte?

Bon. Twee dan!

Pieter Paul Rubens? Geboren in het Duitse Siegen uit een Protestants gezin en dus een indirect slachtoffer van religieuze discriminatie tot zijn moeder zich noodgedwongen tot het katholicisme bekeerde?

Goed goed, wijsneus. Maar waren dat criminele, gewelddadige jihadisten, die hun hele halalkeuken hier onze buurtscholen binnensleepten en onze heilige avondrust verpestten door onverdoofde lammeren de kop in te slaan? Ik durf betwijfelen of Mustafa al-Rubens of Kamal ibn Plantijn veel tot ons culturele erfgoed hadden bijgedragen.

Een uitstekend punt om mee af te ronden, Filip. Jammer dat we het zowat de hele tijd over moslims hadden en jouw concrete plannen voor Antwerpen amper in de kijker hebben kunnen zetten. Misschien toch nog snel een kleine samenvatting van je strategie om – mocht je burgemeester worden – de stad nieuw leven in te blazen?

Twee woorden. Moslims. Minder. Niet noodzakelijk in die volgorde.

Merci, Filip. Veel succes over twee weken. Twee is trouwens een Arabisch cijfer, maar dat wist je vast al wel.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten