wo 22 mei 2024

Vluchtpoging Planckendael: links beschuldigt “lakse” Weyts (N-VA) en de ouders van leeuwin

De politieke gemoederen laaien hoog op naar aanleiding van de ontsnapping van leeuwin Rana uit de zoo van Planckendael. Eerst bleek dat het incident het gevolg was van een “onoplettende” opzichter die het hek van de kooi had laten openstaan. Nadien gelastte bevoegd minister van dierenwelzijn, Ben Weyts (N-VA), een onderzoek naar de “verschrikkelijke” beslissing van de politie om het gevluchte dier in koelen bloede neer te schieten. De linkse oppositie is niet langer te spreken over diens “lakse” aanpak en eist het ontslag van de minister van dierenwelzijn. In een reactie vraagt het kabinet van Weyts om sereniteit. “De ouders van Rana zijn het verlies van hun dochter nog aan het verwerken, en de linkse kerk speelt al in op het buikgevoel van de mensen,” reageert de woordvoerder van de minister.

Links beschuldigt “ridder van de dierenrechten” van “open kooien” beleid.

“Wijzen naar de politie of de opzichter is al te gemakkelijk. Weyts’ tere hart voor exotische dieren heeft de afgelopen jaren de kooien wagenwijd opengezet,” verklaren de linkse partijen in een persmededeling. Thomas Crombez (sp.a) wijst erop dat het gaat om een “tragisch voorval”, maar dat het incident voornamelijk het gevolg is van het “open kooien” beleid van de regering. “Men schermt steeds maar met de dierenrechten, maar het is naïef om te geloven dat we alle dieren van de wereld kunnen opvangen.”

Peter Mertens van de PVDA gaat nog een stap verder en eist dat de ouders van de tweejarige Rana aansprakelijk worden gemaakt voor de dood van de leeuwin. “De veiligheid van de eigen soort moet voorop staan. Andere diersoorten zomaar loslaten in de mensengemeenschap is vragen om problemen.” Hij suggereert dat desnoods de dierenrechten maar “omzeild” moeten worden. Eerder meldde het Beleg dat de uitheemse welpin na aankomst in het land van haar ouders gescheiden werd.

Sotto voce laten sommige N-VA’ers wel optekenen dat de linkse politici wel zeggen wat de mensen denken over de andere diersoorten.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten