za 15 juni 2024

Welpen met migratieachtergrond in kooi achtergelaten door moeder

BINNENPARKING – In het Mechelse park Planckendael speelt zich momenteel een hartverscheurend familiedrama af. Daar ontsnapte een jonge moeder van Aziatische origine uit een permanent detentiecentrum voor uitheemse gezinnen met een dierlijke achtergrond. De ordediensten openden reeds een klopjacht op het voortvluchtige wijfje, dat zich wellicht verplicht zag haar weerloze kroost achter te laten. Wij waarschuwen u alvast voor de schrijnende beelden.

“We proberen nog steeds precies te begrijpen hoe dit is kunnen gebeuren,” vertelde een woordvoerder van het familiepark vanmiddag aan de regionale televisie. “Het moet het gevolg van nalatigheid geweest zijn. Ondertussen maakt iedereen zich natuurlijk zorgen om die achtergelaten kinderen. En terecht. Maar toch willen wij benadrukken dat het expliciet tegen ons beleid is jongen met een migratieachtergrond te scheiden van hun ouders. Tenzij het natuurlijk om solitaire soorten gaat. Het zijn per slot van rekening geen beesten.”

‘Kinderen scheid je niet van hun ouders, wat de omstandigheden ook zijn,’ vindt ook Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). ‘Zeker jongen met een migratieachtergrond zijn extra kwetsbaar.’

Ondertussen buigen migratie-experten zich over de onderliggende factoren van het voorval. “Wat we zien is dat het ondanks onze beste inspanningen bijzonder moeilijk blijft voor uitheemse diersoorten om zich volledig thuis te voelen in onze contreien,” klinkt het bij Gaia Belgium. “We begrijpen ook wel dat deze getraumatiseerde wezens zomaar in de samenleving loslaten niet ideaal is, en zij eerst een intensief integratieparcours dienen af te leggen. Maar de Aziatische leeuw is in eigen habitat een bedreigde diersoort en we kunnen ze moeilijk harteloos terugsturen of hier in erbarmelijke kooien vastzetten. Er zijn verdorie kinderen bij.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten