di 23 april 2024

Kris Peeters stelt Antwerpenaars gerust: ‘U bent even belangrijk als mijn loopbaan’

STAD – Het ziet ernaar uit dat de verkiezingscampagne van CD&V-kopstuk Kris Peeters bij voorbaat in nauwe schoentjes komt te staan. De hetze rond Aron Berger, de ultra-orthodoxe joodse man die de negende plaats op de Peeters’ gemeenteraadslijst zal innemen, levert hem felle kritiek op. De chassidische man houdt er zo een aantal controversiële ideeën op na, waaronder over contact tussen mannen en vrouwen. Ondertussen sust de federale minister voor Werk de gemoederen en garandeert de christendemocraat dat de belangen van elke Antwerpenaar “minstens even belangrijk” blijven als zijn eigen politieke carrière.

“Het is jammer dat dit soort discussies ons afleiden van het eigenlijke doel van de verkiezingen,” vertelde een licht geïrriteerde Peeters aan Radio 1 vanochtend. “En dat doel is en blijft mij burgemeester maken.” Toch wil de politicus openstaan voor opbouwende kritiek en belooft hij de zaak “met open geest” te herbekijken.

Ook binnen de eigen partij vindt men dat Berger voorbijgestreefde normen en waarden belichaamt. ‘Of dat ook effectief wat kan uithalen is een andere zaak, maar het is een begin,’ aldus Rik Torfs.

“Ik begrijp dat niet iedereen even opgezet is met de uitlatingen van mijnheer Berger en dat is prima. Wel denk ik dat we dit soort geschillen beter achter ons laten en voor de belangen van iedereen, man of vrouw, jong of oud, gelovig of niet, moeten vechten. Per slot van rekening heeft elke Antwerpenaar het recht om volop mee aan mijn loopbaan te werken. En daar draait het uiteindelijk om.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten