wo 22 mei 2024

Antwerpse joden: ‘Wij proberen niet eens meer te integreren. Dat is het verschil met moslims’

STAD – De uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in De Zondag doen zoals gebruikelijk heel wat stof opwaaien. De rechtse politicus liet optekenen dat orthodoxe joden nu eenmaal “minder conflict” opzoeken en dus minder controverse veroorzaken dan moslims. “Dat klopt volledig,” springt een woordvoerder van de chassidische gemeenschap nu bij. “Wij joden weten uit ervaring dat we best onze smoel houden onder een rechts bewind. Dat moeten onze islamitische broeders en zusters blijkbaar nog leren. Ach, geef ze tijd.”

‘Als jood leer je snel de aandacht van rechtse politici zo min mogelijk te trekken. Uiteindelijk vergeten ze dat je er bent en kijken ze de andere kant op.’

“Uiteraard kunnen wij op begrip en bescherming rekenen van het stadsbestuur,” vertelt rabbijn Abraham Reich-Ranicki. “Wij proberen al lang niet meer te integreren en laten de Vlamingen braaf met rust. We sturen onze kinderen niet naar hun scholen en negeren hen zo veel mogelijk. Als ik met mijn fiets over de Belgiëlei rijd, doe ik dan ook consequent alsof ik ze niet zie. En dat werkt. Maar nee, dan willen die gekke moslims natuurlijk per se in dezelfde buurten kunnen wonen en dezelfde jobs kunnen krijgen. En dan nog beginnen mekkeren over gelijke rechten. Ja, dan krijg je problemen.”

Hoofdredacteur van Joods Actueel Michael Freilich werd niet geconsulteerd bij het schrijven van dit artikel. Na lang onderzoek kwam de redactie tot de vaststelling dat Mijnheer Freilich niet de enige persoon is met een mening.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

  1. Christopher Wylie heeft gelekt dat 50 miljoen profielen van Facebook zijn gebruikt om data te stroomlijnen ter beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen. Het bedrijf waar hij voor werkte, Cambridge Analytica, interpreteert internetdata om marketing te vereenvoudigen voor politieke doelen. We kunnen beweren dat hij kennis van zaken heeft. Hij is zelf homo zegt hij, en dat verkiezingsstrateeg van Donald Trump, Steve Bannon en zijn vrouw hielden van homo’s. Bannon, voormalig vicepresident van Cambridge Analytica, rekende dat als je de homo’s binnenboord hebt de rest automatisch volgt, zegt Wylie.

Een reactie achterlaten