do 18 april 2024

Politie ontkent machtsmisbruik: “Vluchtelingen? Welke vluchtelingen?”

BINNENPARKING – Een intern dossier is geopend binnen de politiezone Brussel-Hoofdstad en Elsene tegen hardhandig en ongepast gedrag van politieagenten tegen vluchtelingen die destijds verbleven in het Maximiliaanpark, dat onder de bewuste zone valt. In een artikel van de RTBF deden slachtoffers en ooggetuigen anoniem hun beklag over agenten die individuen zonder aanleiding met geweld behandelden en in sommige gevallen zelfs afpersten en bestalen. “Totale onzin,” klinkt het nu bij de ordediensten, die helemaal uit de lucht lijken te vallen. “Trouwens, waar hebben jullie het over? Welke vluchtelingen? Maxilimiliaanpark? Brussel?!”

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) garandeert dat het dossier van vluchtelingen die zich durven uitspreken tegen politiegeweld niet negatief zal bekeken worden: “Als het aan mij lag, vlogen ze allemaal buiten.”

Een lichtelijk geënerveerde woordvoerder Ilse Van de Keere verdedigde meteen het hele korps in het licht van de plotse aantijgingen. “Ik weet niet waar die zogenaamde Franstalige omroep verhalen van zogenaamde vluchtelingen bij elkaar heeft gesprokkeld, maar wij verzekeren de zogenaamde burger dat wij zogenaamde mensenrechten zeer ernstig nemen. Om die reden wordt dit zogenaamde rapport ook naar een zogenaamd intern comité gestuurd voor een zogenaamd grondig onderzoek. Mocht daaruit blijken dat onze zogenaamde agenten deze zogenaamde mensen onjuist behandeld hebben, zal een zogenaamde sanctie zeker volgen. En als u ons nu met rust wil laten, kunnen wij verder zogenaamde misdaad bestrijden. Bedankt.”

De ordediensten hopen dat de zaak snel overwaait en dat men zich weer snel kan focussen het “echte” politiewerk.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten