vr 19 juli 2024

Theo Francken: “Na mij de zondvloed in de Middellandse Zee”

(Door gastschrijver Lou D’Outreville D’Aigredoux)

DUIDING – “Na mij de zondvloed in de Middelandse Zee,” dat verklaarde – naar verluidt – Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) na afloop van een debat op Ter Zake met Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11. Onderwerp van gesprek was de migrantencrisis in het Middellandse Zeebassin. Het ergerde Francken klaarblijkelijk dat zijn bleeding heart opponent wees op de noodzaak van het aanpakken van de problemen aan de wortel – onder meer via een toename van ontwikkelingshulp in plaats van het ondersteunen van dictatoriale, oorlogszuchtige regimes. “Maar dat is een werk van jaren!”, brulde de Staatssecretaris gepikeerd in de studio. Vanden Berghe antwoordde laconiek: “Ja… We zeggen het ook al jaren.”

Onder de vrienden en familie van Francken heerst er echter toenemende ongerustheid over de shitstorm van diens wereldvreemde, harteloze uitlatingen. Ht Blg – dat is de website van Het Beleg, maar dan in een nieuw vetcool, keihip, strontgeil want klinkerloos jasje – berichtte eerder al over Franckens zogenaamde ontkenning van de zogenaamde politiebrutaliteiten jegens zogenaamde vluchtelingen in het zogenaamde Maximiliaanspark. Zijn stoere, want onbewezen, beschuldiging van zogenaamde mensensmokkel aan het adres van Artsen Zonder Grenzen enkele maanden geleden werd zelfs teruggefloten door de selectieve bleeding heart premier Michel, evenals door zijn bloedeigen vader, een arts die daarmee not amused was.

Vader Francken: “Ik ben bezorgd over de psychologische toestand van mijn zoon.”

Volgens een anonieme bron, bevriend ten huize Francken – neen, het is niet Bob Maes (rechts op de foto hieronder), de extreemrechtste voorman van de verboden Vlaamse Militanten Orde, bij wie Francken graag op de koffie gaat -, is de frustratie van Francken slechts ten dele karakterieel. “Een beleid dat pas rendeert na decennia, zoals 11.11.11 vraagt, past gewoon niet bij zijn politieke overtuiging. Onderhandelen met Libische warlords, daarentegen, in een failed state verdeeld door stammentwisten die ellenlang bikkelen over de centrale regeringsvorming, dat is voor Theo zoals masturberen in de spiegel. Maar ja, natuurlijk strookt dergelijke voorgestelde humane geitenwollensokkenpolitiek evenmin met zijn kale kop. Esse est percipi, nietwaar?”

Huisvriend Bob Maes: “Het is te gemakkelijk Theo een nazi te noemen wegens zijn kale kop alleen al. Wees eens origineel, mannen. “

Pathologie

Maar in een exclusief gesprek met de redactie van Ht Blg uitte Franckens vader Etienne gisteren zijn bezorgdheid over de toenemende galspuwende stuipstekkingen van zijn zoon. Zoals vermeld had de arts na de beschuldigingen aan het adres van AZG een streng gesprek met hem. De staatssecretaris leek toen te zijn bijgedraaid over de zin van het helpen van drenkelingen. “Eerst dacht ik dat het een oprisping van maagzuur of gewoon rituele vadermoord was, maar toen ik gisteren het gesprek op Tr Zk bekeek, heb ik toch enkele collega’s opgebeld,” aldus de bezorgde vader. Een psycholoog en vriend van de familie spreekt van een neurotische verwerking van een jeugdtrauma. “Toen Francken als tiener een voordracht hield in de klas, werd hij namelijk voor iedereen uitgelachen door een medestudent van Congolese afkomst. Deze zou tevens met zijn high school crush aan de haal zijn gegaan.”

Moeder Francken: “Hij doet zich stoer voor, maar onder dat stalen masker schuilt een gevoelige jongen. Echt waar.”

Volgens deze arts, die anoniem wenst te blijven, heeft deze belevenis ertoe geleid dat Francken een trauma heeft opgelopen waarvan hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet hersteld is. Zijn pathologische, gespierde uitlatingen aan het adres van vluchtelingen uit het Afrikaanse continent zouden tot deze oerscène te herleiden zijn. De psycholoog: “Dat merk je in zijn virulente  antivreemdelingenretoriek. Door daarmee electoraal te scoren, hoopt hij de herinnering aan zijn desastreuze spreekbeurt uit te wissen. Maar iedereen weet stilletjes dat Francken nog steeds schuchter mompelt, tranig wordt en struikelt over moeilijke woorden als ‘mensenrechten’ wanneer hij publiekelijk moet spreken.”

Franckens huispsycholoog: “Een voordracht houden is voor Francken nog steeds een loodzware opgave.”

Hotspots

De vader-arts van Francken ziet echter hoop in het feit dat er nu een duidelijke diagnose is. “Kinderen kunnen hard zijn, maar op z’n minst kunnen we nu een therapeutische behandeling starten.” Hij denkt dat, naast gesprekstherapie, een regelmatige blootstelling aan mensen van Afrikaanse afkomst in een veilige omgeving een uitkomst kan bieden. De ministerraad buigt zich maandag over het creëren van dergelijke hotspots voor de Staatssecretaris.

Ook overweegt vader Francken onder meer aan het inschakelen van zogenaamde ‘brave negertjes’ zoals Ronny Mosuse of Willy Wartaal voor wie Francken op gezette tijden zijn metaforische spreekbeurt kan houden zonder panische angsten voor de ingebeelde Andere. “Dankzij de humanitaire hulp van deze mensen kan Francken veilig de oversteek maken naar een volwaardig, volwassen leven zonder trauma’s noch spraakgebrek,” meent Dr. Francken. “Anderzijds willen we hem weghalen uit omgevingen waar hij bij elk contact blootgesteld wordt aan vitriool jegens vreemdelingen, zoals zijn Twitteraccount, zijn Facebookprofiel en het bureau van Liesbeth Homans,” voegt de zichtbaar aangedane vader nog toe, die overigens stellig laat optekenen dat de tranige blik van zijn zoon niet van hem, maar van zijn moeder afstamt.

De ministerraad overweegt het opzetten van een hotspot met minder bedreigende, en vertrouwde zwarte burgers, teneinde Francken te verlossen van zijn demonen.

Verscheidene migrantenorganisaties en NGO’s hebben ondertussen verontwaardigd gereageerd op deze schokkende onthullingen in Het Beleg. “Het is een moeilijke balans tussen het helpen van iemand in nood enerzijds en een groeiende ongerustheid bij de bevolking over het maatschappelijk gevaar dat Franckens pathologie incarneert voor de volksgezondheid. Zeker de zwakste groepen van de bevolking, kinderen, zwakzinnigen en mensen wonende links van de Schelde moeten in bescherming genomen worden tegen zulke opruiende taal. Indien we dit toelaten op ons grondgebied, dan is het hek meteen van de dam,” reageert Vanden Berghe voor 11.11.11. Voor Abu Jahjah begeeft de NGO zich met dergelijke pussy opstelling echter op glad ijs. De migrantenvoorman pleit daarom voor “pushbacks van hardcore N-VA’ers naar de rangen van hun extreem-rechtse vrienden,” oordeelt hij. Vanden Berghe betwijfelt echter of dergelijke maatregel in overeenstemming is met de mensenrechten, en ziet meer heil in Franckens relocatie naar landen “die minder geplaagd worden door rechts-populistische loonies”.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten