wo 12 juni 2024

Leerling blijft optimistisch ondanks slechte resultaten: “Kan altijd nog onderwijsminister worden”

BINNENPARKING – Het gaat steeds slechter met het begrijpend leesniveau van lagere schoolkinderen. Dat blijkt uit grootschalige testen in het vierde leerjaar. Toch laat Tuur (10) uit Grobbendonk, die zelf ook zwakker scoorde dan vorige generaties, zich niet ontmoedigen. “Dit wil niet zeggen dat ik geen toekomst meer heb. Integendeel. Aan het beleidsniveau te zien kan ik altijd nog minister van Onderwijs worden.”

“Ik maak me niet te veel zorgen“, houdt de jonge scholier vol, ondanks het feit dat hij amper een ongeziene tekst kritisch kan beoordelen en geen idee heeft hoe een boek eruitziet. “Ja, voor een aantal loopbanen zal ik wellicht moeten passen. Advocaat of docent letterkunde zit er niet echt meer in. Niet dat ik mij dat ga aantrekken, als ik zie met wat voor epische bullshit die mijnheer Weyts blijft wegkomen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De zielen die nu kunnen worden aangemerkt als intelligente menselijke wezens, zijn in staat tot mentale toepassing, mits getraind, en laten zien dat ze kunnen denken wanneer dat nodig is. Toch zijn ze nog steeds overwegend emotioneel. Zij vormen op dit moment het grootste deel van de moderne mensheid. Het zijn de gemiddelde burgers van onze moderne wereld, goed, goedbedoelend, in staat tot intense emotionele activiteit, met een bijna overontwikkelde gevoelsnatuur, en schommelend tussen het leven van de zintuigen en dat van de geest.

Een reactie achterlaten