zo 25 februari 2024

Ook boomer heeft het moeilijk: “Chardonnay staat te chambreren en alleen rood vlees in huis”

BINNENPARKING – Dat het moeilijke tijden zijn voor wie jong en minder kapitaalkrachtig is, staat buiten kijf. Toch zijn ze niet alleen met hun leed en kopzorgen. We spraken met Serge (64), een gepensioneerd afdelingshoofd bij een middelgroot bedrijf. Serge ontvangt vanavond gasten en tot zijn grote ergernis beseft hij net dat terwijl een van zijn favoriete witte wijnen staat te chambreren, er alleen maar rood vlees op het menu staat. Een nachtmerrie voor de gastheer.

“Zo zie je maar. Voor mijn generatie is het ook allemaal geen lachertje“, zucht Serge, die naarstig door de delivery-apps scrollt om in extremis de avond te redden. “Dan kies je zorgvuldig een superieure Domaine d’Auvenay uit en heb je niks in huis buiten ocharme wat filet mignons en een paar Ierse ribeyes. Daar sta ik mooi voor schut. En ik kan toch moeilijk weer de beaujolais gaan opentrekken? Wat een fiasco.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

    • Donald Trump spreekt al over de Grote Depressie. De oplossing is onderweg, nu de banken in de VS omvallen die bij de vorige crisis overeind gehouden zijn. De gewone man offert zich graag op voor zijn i-dolen.

  1. Onze samenleving is effectief geënt op de Tweede Wereldoorlog, de bezetting, toen je niet zeker wist wie vriend of vijand is (de tussenvariant is nu standaard), zo leerde je objectiviteit.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: