wo 12 juni 2024

Leeuw mag niet meer worden afgebeeld op Vlaamse vlag: “Dier moet 100% inheems zijn”

POLITIEK – De herkenbare Vlaamse leeuwenvlag zal binnenkort haast onherkenbaar door het leven moeten. De zwarte leeuw, een symbool dat teruggaat tot op het middeleeuwse graafschap Vlaanderen, mag niet meer afgebeeld worden, omdat de leeuw geen inheems dier in het Vlaamse gewest is.

“Het lijkt een vreemde beslissing,” zegt expert intellectueel eigendomsrecht Phil D’automne. “De leeuw zelf heeft geen eigendoms- of persoonsrechten, maar het merkenrecht beschermt wel het gebruik van herkomstbenamingen, en dan valt het wel op dat Vlaanderen al eeuwen beroep doet op een beest dat hier zowat even frequent in het wild rondloopt als een fucking pinguïn. Ja, dat wordt terug naar de tekentafel voor Jambon en co.”

De Vlaamse regering laat inmiddels weten dat het voor een “generieker, gestroomlijnder zoogdier” wil opteren, en dat ze niet wakker ligt van een aanpassing. “Het is niet dat we nu veel aan ons hoofd hebben of zo.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik kwam eens iemand tegen die uilennesten verkocht, want uilen zijn nauw aan de mens verbonden, net als zwaluwen, maar ze kunnen moeilijk een plek vinden om te nestelen met de gladdere trends in de architectuur. Hij werd trouwens gesaboteerd, hij zei door afgunst van andere milieu mensen.

Een reactie achterlaten