ma 27 mei 2024

VRT ontkent dat het tussentaal normaliseert: “Daar emme wij ier percies toch gene last van zenne”

BINNENPARKING – Na kritiek op onder andere televisiemaker Tom Waes, die ook als presentator van het populaire Het verhaal van Vlaanderen zijn gekende Antwerps gekleurde tussentaal hanteert, wil men bij de VRT toch even de puntjes op de i zetten. In een officiële persverklaring ontkent de zender dan ook hardnekkig dat het van een strikt gebruik van Algemeen Nederlands afstapt: “Standaardtaal vinne wij nog altij gewoon keibelangrijk.”

“Het is echt zever in pakskes da de VRT zo ineens gene fok ni meer geeft om normatief taalgebruik“, legt een woordvoerder verder uit. “En als er iemand af en toe een een beetje graaf begint te doen, trekken we rap genoeg aan hun oren. Ma goe mannekes, toch allemaal nen dikke merci om efkes actief mee te denken he. Ciaokes baajkes!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Los van de taal. Ik wil het niet hebben over racisme, je ziet zo welk dorp iemand vandaan komt. Een te diep minderwaardigheidsgevoel om met 1000 verschillende etnische groepen onzichtbaar te worden is wat veel om bepaalde conflicten te verdunnen.

Een reactie achterlaten