za 2 december 2023

Vlaams Belang teleurgesteld in alle Marokkanen die Meir niét leegplunderden: “Beloofd is beloofd”

STAD/POLITIEK – De Antwerpse tak van Vlaams Belang is niet te spreken over het gedrag van de Marokkaanse gemeenschap na de WK-overwinning van Marokko op Spanje. De partij vindt het niet kunnen dat, hoewel een oproep was gelanceerd om “heel de Meir leeg te plunderen“, daar uiteindelijk niets van in huis is gekomen. “Zo kunnen wij toch geen propaganda voeren”, klinkt het verontwaardigd.

“Sorry, maar beloofd is beloofd,” klaagt boegbeeld Filip Dewinter in de pers. “Er werd duidelijk de verwachting gecreëerd dat al dat bruin tuig elke vitrine zou leeghalen en de boel kort en klein zou slaan, zoals wij al jaren beweren dat dat ontegensprekelijk in hun aard ligt. Dan moet je als gemeenschap wel verantwoordelijkheid tonen voor de rol die wij je als Vlaams-nationalisten toeschuiven. Wat is dit nu voor een politiek onbruikbare anticlimax?”

Voor de kwartfinale tegen Portugal neemt Vlaams Belang naar eigen zeggen geen enkel risico meer. In een post op sociale media roept het haar leden alvast op om “een ketting rond elke Marokkaanse supporter te vormen” en “geen van die kansenparels naar huis te laten gaan zonder dat ze er op zijn minst met een gestolen koersfiets of plasma-tv vandoor zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: