zo 25 februari 2024

Steeds meer Belgen tonen begrip voor rellen na overdadige blootstelling aan Niels Destadsbader

SPORT – De gewelddadige taferelen die de Brusselse binnenstad na de WK-nederlaag tegen Marokko teisterden worden alom veroordeeld. Toch sijpelt er hier en daar een minimum aan begrip door, en dat vooral bij voetbalfans die een tweede wedstrijd blootgesteld werden aan VRT-gezicht Niels De Stadsbader. “Het is niet oké, maar ik snap het keihard“, klinkt het onder meer.

“Geweld is altijd verkeerd, en dat kan je als deftige burger niet goedkeuren”, vindt Rode Duivels-fanaat Vincent (26), die zich de hele uitzending van ‘Villa Sporza’ een ongeluk ergerde aan de West-Vlaamse tv-persoonlijkheid. “Maar iedere mens heeft zijn grenzen. Die van mij komt ook stilaan in zicht. En dat staat voor alle duidelijkheid los van wat er op het veld gebeurt.”

Ook de Brusselse politie richt zich intussen tot de VRT, en vraagt om de fan-interviews met Destadsbader “verstandiger te spreiden of, liever nog, af te bouwen“. De ordediensten vrezen een golf van stilzwijgende frustratie die bij duizenden kijkers “gestaag aan het opborrelen is” en “daar wil je niet bij zijn als dat er eindelijk uitkomt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

18 REACTIES

 1. One Love. Na de uitsluiting van Rusland van het wereldkampioenschap voetbal is het Duitse leger (nu al) niet alleen betrokken zijn eerdere fouten goed te maken in dienst van Israël en het Pentagon maar bereidt het zich met alvast 100 miljard euro voor op de oorlog met Rusland, hoewel het er net als eerder Napoleon kapot ging van de kou.

  • De uiteindelijke implicatie van democratie is niet alleen dat we stilstaan maar achteruitgaan omdat iedere hiërarchie taboe is, en we geen integere voorbeelden mogen hebben om ons aan op te trekken dus gelijkheid steeds dieper op de bodem zoekt. Dus geen optrekken noch met noch aan elkaar maar aftrekken. Ik heb dus weinig behoefte om in de statistiek enige eer te halen onder de laaghartige debielen die dan altijd extra fatsoenlijk worden.

    • In heel China begonnen hierna de protesten. Ze herkenden zich in de situatie. In het westen zijn het niet de schapen maar de mieren die in kringetjes rondlopen. Ze zijn hier nog niet slim genoeg om zich zelf erin te herkennen.

    • Het digitale ego (ID) zit zo in elkaar: men abonneert zich op de nieuwsbrief (om de zaak te steunen) maar leest hem niet. Dit is ongeveer hoe de politiek in elkaar zit. Lees je dan ben je een fascist. De hele maatschappij hangt zo van waanzin aan elkaar.
     Iemand wilde haar fiets parkeren voor een paar winkels, net als ik. Ze klaagde dat ik niet galant ben dat ik die van mij toch al parkeerde toen ze eraan kwam terwijl ik correct inschatte wat ze van plan was. Ik zei tegen de moralist ik weet toch niet waar je naartoe moet? En inderdaad moest ze een winkel verder zijn. Zo zit het hele fatsoen van de verontwaardigde betweter in elkaar waar men zijn leven mee slijt op het niveau hoe je 2-jarigen opvoedt. En dit gehannes tot steeds kleinere finesses is in de kern van de politiek doorgedrongen die nog minder weet wat ze moet doen. Je linker been voor het rechter zetten of het rechter been voor het linker? Foei.
     Aanvankelijk had een politicus nog een bepaalde standing, nu gaat alle aspiratie naar de zelfstandige ondernemer als de held. Maar die is vaak ook al te debiel om de simpelste opdracht te vervullen, en meest in dienst van de staat. Hij zit met zijn gat op een dragline gewichtig te doen in een soort geromantiseerde strijd met de ongeregeldheden van de natuur. Zie de ondergang.
     Weer een boom weg.

    • Ik vertelde Diego vandaag van de schapen en de mieren. Want hij vertelde me eens dat hij met blote voeten in zijn caravan zat. Er kwam een stel rode bosmieren in serie uit het toilet naar hem toe terwijl er steeds eentje een dode mier voor zijn ene voet neerlegde. Hij bleef onbeweeglijk zitten om het spektakel niet te verstoren.

 2. Ik had het over karma met iemand. Ik zei dat als ik om me heen kijk, het echte kwaad dat niet anders dan fatsoenlijk in elkaar zit, nooit wezenlijk gestraft wordt. Het zijn altijd degenen die er baat bij hebben. En ook heb ik die ervaring wel met hogere bronnen, zij testen en beoordelen enkel op het vlak van sociaal fatsoen. Dit kan nooit worden vergeven. Het is een of ander model en het hangt af van persoonlijke vooringenomenheid en het is een vorm van toe-eigening die ik de laagste vorm van criminaliteit noem. Als wie dan ook dit ondersteunt, is hij vervloekt. Je mag een schoft zijn, maar word niet fatsoenlijk met mij, want dan zal Ik oordelen.

  • Doordat ik zo bescheiden leef als ik doe ben ik de meest betrouwbare graadmeter voor de waarheid, voor de Leidende krachten van de aarde. Zo zag ik hoe er een bepaalde logica ontstond van pesterij uit het niets waarmee ze mij op mijn plaats denken te zetten en zelfs de politie erbij halen om mij te betichten van hun eigen misdaden. Zo kunt u de heer Putin begrijpen. Ja, ik sta op mijn plaats, ik ben de Heer van uw karma.

  • Diego was vroeg op toen ik hem zag. Hij heeft een tentje, waar ‘s nachts een egeltje op bezoek kwam. Hij had wat eten in een schoteltje gedaan voor hem, maar de egel werd bang en ging weg. Pas later kwam hij voorzichtig terug. Er waren ook allerlei vogeltjes waar zijn tent stond. Hij zei omdat het nogal koud was buiten: “Ik heb het overleefd.”

   Het hoofd van zijn tehuis, een grote stoere vrouw, was jaloers dat hij een vriendinnetje had, ze zei hoe vind je mij nu? Hij werd eruit gezet. Hij zei toen wel dat hij blij was dat hij er weg was. Zondag was hij 3 keer naar een kerk geweest met een biertje en een pijp. Toen zijn smartphone afging, een telefoontje van zijn raadsman, was er pas een probleem.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: