wo 22 mei 2024

Rode Duivels voeren dan tóch protest door negentig minuten geen poot uit te steken

SPORT – De Rode Duivels zijn aan het omstreden WK in Qatar begonnen met een zuinige 1-0 overwinning tegen Canada. Belangrijker nog: het Belgische elftal maakte een sterk statement tegen corruptie en discriminatie door negentig minuten op het veld te staan, maar amper te voetballen. Passieve uitblinker was Kevin De Bruyne, die de hele match uit protest onzichtbaar bleef.

“We wilden toch even laten zien dat we het niet eens zijn met hoe de FIFA actieve vormen van verzet de kop indrukt”, vertelde De Bruyne achteraf. “De OneLove-armband dragen konden we niet maken, dus dan kozen we maar voor een stilzwijgend signaal door zo goed als geen bal te raken of succesvolle actie op te zetten. Als we consequent kutvoetbal brengen en niemand straks nog naar onze matchen kijkt, zal de FIFA misschien twee keer nadenken alvorens graaf te doen.”

Aanvaller Michy Batshuayi en doelman Thibaut Courtois verontschuldigden zich achteraf wel voor respectievelijk het winnende doelpunt en een gestopte strafschop in de eerste helft. “Die briefing hadden wij gemist. Sorry.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

Een reactie achterlaten