za 15 juni 2024

Heineken opgelucht nadat Qatar bier verbiedt op WK: “Hier komen wij goed weg”

BUITENPARKING – Een hoorbare zucht van opluchting werd vandaag geslaakt op de hoofdzetel van Heineken in Amsterdam, nadat WK-gastland Qatar twee dagen voor de openingswedstrijd “alle consumptie van bier” in en rond de stadions besliste te verbieden. “Jammer voor de concurrentie,” weet men bij Heineken. “Maar wat wij verkopen kan je zoals iedereen weet amper bier noemen en daar komen we mogelijk heel goed weg.”

Ondanks de lucratieve deals die meerdere grote biergiganten, waaronder AB InBev, met de voetbalbond FIFA sloten, beslist het diep religieuze islamitische regime in Qatar dan toch om de consumptie van bier in nabijheid van elke wedstrijd te bannen. “Dat opent dus perspectief“, hoopt men bij Heineken, “zeker voor dat heerlijk klamme, ambachtelijk gebrouwen piswater waar wij sinds 1864 zo trots op zijn en waar met een beetje geluk zelfs de meest orthodoxe salafist niet van wakker zal liggen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

 1. Ook heeft, op het juiste moment, de rechtbank Den Haag twee Russen en een Oekraïner bij verstek veroordeeld voor hun rol bij de aanslag op een Malaysia Airlines-vliegtuig in 2014. De satellietgegevens over de MH17-crash zijn nooit vrijgegeven door de VS. Het proces was een uitgemaakte zaak; over wellicht een klassieke valse vlag operatie, binnen de geopolitieke realiteit. De uitslag was derhalve even objectief als die van het Eurovisiesongfestival.

  • Het neerstorten van vlucht MH17 was trouwens de tweede ramp met een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines in 2014. Zo’n vier maanden eerder, op 8 maart, verdween MH370 onderweg van Maleisië naar Peking in China met 239 mensen in de oceaan. Het is, los van een paar ver van elkaar verwijderde brokstukken, nooit terug gevonden. Dus wat is opzet of een ongeluk? Aan boord van MH17 waren 298 man, met onder de inzittenden 4 Belgen en 193 Nederlanders.

 2. Automatische vertaling uit het Engels. Dank.

  2014

  Donderdag laat in de nacht nam het Huis van Afgevaardigden unaniem een verreikend wetsvoorstel over sancties tegen Rusland aan, een broedplaats van giftige conflicten. De tweede provocerende anti-Russische wetgeving in een week, polariseert onze betrekkingen met Rusland verder, helpt om een alliantie tussen Rusland en China te versterken tegen de westerse hegemonie, en ondermijnt de financiële en fysieke veiligheid van Amerika op lange termijn door de nationale schatkist over te dragen aan oorlogsprofiteurs.
  Dit is hoe de door het Huis aangeprezen “eenparigheid” werd bereikt: onder een parlementaire motie die “unanieme instemming” wordt genoemd, kunnen wetgevingsregels worden opgeschort en kan elk wetsvoorstel worden opgeroepen. Als een lid van het Congres bezwaar maakt, wordt de motie geblokkeerd en sterft het wetsvoorstel.

  Om 22:23:54 uur op donderdag stond een lid op om “unanieme toestemming” te vragen voor vier commissies om te worden ontheven van een Rusland-sanctiewet. Op dit punt hadden de motie en de wetgeving kunnen worden geblokkeerd door een enkel lid dat zou zeggen: “Ik maak bezwaar.” Niemand maakte bezwaar, want niemand keek uit naar lastminute wetsvoorstellen, die erdoor geglipt werden.

  Het grootste deel van het Huis en de media waren uit de kamers vertrokken na goedkeuring van het overheidsuitgavenpakket van $ 1,1 biljoen.

  Uit het congresverslag blijkt dat slechts drie van de 425 leden aanwezig waren om de sanctiewet te bespreken. Twee van de drie veinzen bezwaar, waardoor het wettelijke equivalent van een ‘time-out’ ontstond. Ze spraken een paar woorden van steun, trokken hun ‘bezwaren’ in en de klok hervatte.

  Volgens de administratie van de griffier werd het wetsvoorstel, nadat het met unanieme instemming was behandeld, om 22:23:55 uur, zonder bezwaar, in één geregistreerde seconde met tijdstempel unaniem aangenomen.

  Daarna werd de Kamer geschorst.

  Wetgeving die onder “unanieme instemming” bij het Congres is ingediend, wordt door de meeste leden niet gelezen, simpelweg omdat kopieën van het wetsvoorstel over het algemeen niet beschikbaar zijn. Tijdens de slotsessies van het congres kampeerde ik vaak in de kamer van het Huis, in de buurt van het bureau van de griffier, bereid om te zeggen: “Ik maak er bezwaar tegen” wanneer er iets belangrijks uit het niets verscheen. 11 december 2014 is een van de weinige keren dat ik er spijt van heb dat ik niet in het Congres zat om toezicht te houden op het proces.

  De wet op de sancties tegen Rusland die ‘unaniem’ werd aangenomen, zonder gepland debat, om 22:23:55 uur. op 11 december 2014, omvat:

  1. Sancties van de Russische energie-industrie, waaronder Rosoboronexport en Gazprom.

  2. Sancties van de Russische defensie-industrie met betrekking tot wapenverkopen aan Syrië.

  3. Brede sancties op het bankwezen en de investeringen van Russen.

  4. Voorzieningen voor privatisering van Oekraïense infrastructuur, elektriciteit, olie, gas en hernieuwbare energiebronnen, met de hulp van de Wereldbank en USAID.

  5. Vijftig miljoen dollar om te helpen bij een bedrijfsovername van de olie- en gassectoren in Oekraïne.

  6. Driehonderdvijftig miljoen dollar voor militaire bijstand aan Oekraïne, inclusief antitank-, anti-pantser-, optische en geleidings- en controleapparatuur, evenals drones.

  7. Dertig miljoen dollar voor een intensieve radio-, televisie- en internetpropagandacampagne in de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

  8. Twintig miljoen dollar voor “democratisch organiseren” in Oekraïne.

  9. Zestig miljoen dollar, uitgegeven via groepen zoals de National Endowment for Democracy, “om democratisch bestuur en transparantie, verantwoordingsplicht [en] rechtsstaat” in Rusland te verbeteren. Wat een briljante overdrijving om zo’n bepaling goed te keuren in dezelfde week dat het CIA-martelrapport van de Senaat werd vrijgegeven.

  10. Een niet-geverifieerde verklaring dat Rusland het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag heeft geschonden, is een nucleaire “bedreiging voor de Verenigde Staten” en moet “verantwoordelijk worden gehouden”.

  11. Een weg voor de terugtrekking van de VS uit het INF-verdrag, dat in 1988 van kracht werd. De implicaties hiervan zijn immens. Een hele reeks wapenakkoorden dreigt te ontrafelen. Het zal niet lang duren voordat de NAVO haar nieuwste klantstaat, Oekraïne, ertoe aanzet om het Non-proliferatieverdrag, dat Oekraïne ondertekende toen het zijn kernwapens opgaf, op te heffen en een hernieuwde nucleaire raketcapaciteit op te richten, 300 mijl van Moskou.

  12. Een eis dat Rusland aantoonbaar “alle door de grond gelanceerde kruisraketten of ballistische raketten met een bereik tussen 500 en 5500 kilometer” ontmantelt, d.w.z. 300 tot 3300 mijl.

  Lees de wetgeving, wat het Congres blijkbaar niet deed.

  Zoals gemeld op GlobalSecurity.org, keurde het Oekraïense parlement eerder diezelfde dag in Kiev een beveiligingsplan goed dat:

  1. Zal verklaren dat Oekraïne een “militaire staat” moet worden.

  2. Een groter deel van het goedgekeurde budget voor 2014 opnieuw zal toewijzen voor militaire doeleinden.

  3. Alle militaire opererende eenheden op scherp zal zetten.

  4. Militaire en nationale garde-eenheden zal mobiliseren.

  5. De militaire uitgaven in Oekraïne zal verhogen van 1 procent van het BBP naar 5 procent, waardoor de militaire uitgaven de komende jaren met $ 3 miljard toenemen.

  6. Zal doen aansluiten bij de NAVO en over doen schakelen naar de militaire standaarden van de NAVO.

  Onder het mom van democratisering beroofde het Westen Oekraïne van zijn soevereiniteit met een door de VS gesteunde staatsgreep, gebruikte het als een middel om de NAVO naar de Russische grens te brengen en deed de Koude Oorlog weer oplaaien, compleet met een nieuwe nucleaire confrontatie.

  De bevolking van Oekraïne zal minder vrij zijn, aangezien hun land een ‘militaire staat’ wordt, in de ban raakt van internationale banken, structurele aanpassingen, privatisering van zijn openbare activa, achteruitgang van sociale diensten, hogere prijzen en een nog sterkere daling van de zijn levensstandaard.

  In zijn betrekkingen met de Europese Unie kon Oekraïne niet eens concessies krijgen voor zijn burgers om in heel Europa werk te vinden. Het Westen geeft niets om Oekraïne, of zijn mensen, behalve om ze te gebruiken om een strategisch voordeel tegen Rusland te grijpen in het geopolitieke spel van naties.

  Zodra Oekraïne, met de hulp van het Westen, volledig opweegt als een “militaire staat” en lid wordt van de NAVO-wapenclub, zal zijn jaarlijkse defensiebudget ongeveer $ 3 miljard bedragen, vergeleken met het huidige defensiebudget van Rusland, dat meer dan $ 70 miljard bedraagt.

  Elke westerse ophitsing creëert een Russische reactie, die vervolgens wordt gegeven als verder bewijs dat het Westen zich moet voorbereiden op het conflict dat het heeft gecreëerd, oorlog als een zichzelf waarmakende profetie.

  Dat de recente sanctiewet voor Rusland “unaniem” werd ingediend zonder debat in het Huis, voorspelt dat onze natie slaapwandelt door de begraafplaatsen van de geschiedenis, naar een afgrond waar controlerende factoren in het rijk van het toeval liggen, wat Thomas Hardy “onbeleefd” noemde. Dat zijn de gevaren van unanimiteit.

  Dennis Kucinich

  https://www.truthdig.com/articles/three-members-of-congress-just-reignited-the-cold-war-while-no-one-was-looking/

Een reactie achterlaten