ma 27 mei 2024

Antwerpen stelt naaktslak aan als stadsdichter: “Betere klik met wezens zónder ruggengraat”

STAD/CULTUUR – Na het collectieve ontslag van de resterende stadsdichters lijkt het stadsbestuur van Antwerpen in zee te gaan met een gloednieuwe laureaat, een naaktslak van nog geen 10 centimeter lang. Het is de eerste keer dat een weekdier de prestigieuze positie mag bekleden. “We voelen toch een betere klik met wezens zónder ruggengraat“, klinkt het onomwonden.

“Het klopt dat we in het verleden uitsluitend met mensen hebben samengewerkt”, bevestigt schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Dat was fijn. Mensen schrijven doorgaans leuke gedichtjes en daar hebben we als stad toch maar mooi van kunnen profiteren. Nu is het tijd om een andere weg in te slaan en dan lijkt een weerloos weekdieren een prima match met de visie die we als stad hebben voor de cultuursector. “En dan zeker eentje dat van nature een pak meer slijmt dan rijmt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

Een reactie achterlaten