do 18 april 2024

Sammy Mahdi hoopt dat Rusland en Oekraïne geen vrede sluiten zonder eerst te vragen wat hij daarvan vindt

BUITENPARKING – Als het van Sammy Mahdi afhangt, kan de oorlog in Oekraïne niet snel genoeg stoppen. Daarover is de CD&V-preses alvast duidelijk. Toch hoopt hij dat beide partijen niet overhaast aan tafel gaan zitten om vrede te sluiten zonder dat ze eerst even komen checken wat hij zélf van hun voorwaarden vindt.

“Ik bid voor vrede. Laat dat duidelijk zijn”, garandeert Mahdi. “Het is van levensbelang voor miljoenen burgers, waaronder weerloze kinderen, dat er snel en krachtdadig gehandeld wordt. Enfin, zodra ik mij persoonlijk over elk procentje gebogen heb, natuurlijk. Ik bedoel, waarom zit ik hier anders als voorzitter van een consequent slinkende, Vlaamse partij, koppig worstelend met de onherroepelijke politieke irrelevantie?”

Volgens het partijbureau van de christendemocraten stuurde Mahdi reeds een brief gericht aan zowel de Oekraïense president Zelensky als Russisch Buitenlands minister Lavrov om beide partijen op het hart te drukken dat ze hem “gerust altijd mogen bellen of Whatsappen voor een uitgebreide commentaar vanop de zijlijn waarop iedereen duidelijk zit te wachten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Toen ik vier was gingen we wel bij vrienden op bezoek waar ze een mongooltje hadden, een meisje. En ik kroop ervoor weg voor onder stoelen of banken, terwijl ze me zeiden dat ze zo lief is, en dat ik haar best een kusje mocht geven. Ze begrepen me niet, maar ik zag haar als de duivel. De moeder was gelovig. Dat was de kern.

    Mensen houden van zielige figuren. Maar als ik even nadenk over de maatschappij, dan zie ik aan de ene kant van die figuren op straat die supersensitief zijn over je gezichtsuitdrukking (mening) uit hun botte agressie die een uitweg zoekt, aan de andere kant de controle door de staat om die te onderdrukken. Altijd mislukt dat laatste, want die twee kanten zijn een aan elkaar verbonden primair dualisme, en altijd worden de onschuldigen gecriminaliseerd. Het een roept het ander op. En altijd is de controle de stap in je vooruitgang na de haat die eraan voorafgaat. Een oorlog is dan een uitkomst.

Een reactie achterlaten