vr 9 juni 2023

Vlaamse regering bewijst dat het ook zonder België geen kloten gedaan krijgt

POLITIEK – De Vlaamse begrotingsonderhandelingen monden uit in een onverwachte triomf voor Vlaams-nationalisten die al jaren beweren dat Vlaanderen ook zonder Franstaligen aan moderne politiek kan doen. Niet alleen dwingt de gewestelijke regering van Jan Jambon (N-VA) zichzelf tot het uitstellen van haar Septemberverklaring, maar ze laat vooral zien dat het op zijn minst even goed is geworden in het voeren van oeverloos ineffectieve ‘politique à la belge’ dan de federale overheid zelf.

“Dit is een trotse dag voor Vlaanderen”, houdt een woordvoerder van de minister-president vol. “Niet langer moet de Vlaming naar Brussel kijken om absoluut niets gedaan te krijgen. Niet langer legt het eeuwige gekibbel tussen de landsdelen de bevolking lam, maar vandaag doen we dat volledig in eigen naam. Wat we zelf niet doen, doen we namelijk beter.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik dacht vandaag weer aan het vooruitziende karakter van de media, berekend op de aanwezige data. De buienradar ging vandaag maar twee uur vooruit, de buien leken toen al voorbij. Dus ik ging op de fiets op weg. Helaas.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: