do 18 april 2024

Prudence blijft kijken naar Gert Verhulst: “Zo begrijp je een bedreigde minderheid veel beter”

MEDIA/CULTUUR – Er is heel wat kritiek gekomen op het nieuwe duidingsprogramma op Play4 ‘De tafel van vier’ gepresenteerd door Gert Verhulst. Tijdens de eerste aflevering, met onder andere Margriet Hermans te gast, vloog vooral het n-woord veelvoudig in het rond. Toch blijft Prudence, een 28-jarige vrouw met Congolese roots, even graag kijken naar de Studio 100-topman. “Het blijft de beste manier om een bedreigde minderheid als de zijne te begrijpen.”

“Ik kan niet zeggen dat ik alles tot nu toe even smaakvol en doordacht vind”, nuanceert de HR-consulente uit Wilrijk. “En ik begrijp dat veel mensen boos zijn. Je verwacht beter van een professionele televisiemaker, maar Gert komt eenmaal uit een bepaalde cultuur met bepaalde gewoonten en een achtergestelde mentaliteit die je niet kan veranderen. Die gasten mag je nog zo veel kansen geven als je wil. Zielige, oude mannen blijven wie ze zijn, en dat moeten al die wokers ook eens durven beseffen. Ik blijf in elk geval kijken, want na een lange werkdag wil ik ook eens kunnen lachen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

8 REACTIES

 1. Nu ik het toch net had over Pythagoras, op Samos is er een enorme afname van insecten na de activering van 5G.
  Overigens bleek Israël buitengewoon menselijk met de Palestijnen, die niet gevaccineerd werden tegen corona, nu het oorzakelijk verband tussen het vaccin en de dood op grote schaal is bewezen.
  Ik had pas nog zo’n gesprek met een derde generatie buitenlander, die ik iets zei over immigranten – hij blijkt op dit vlak zijn zwaartepunt gevonden te hebben – die me daarna stiekem had gefotografeerd. Een populair muzikant. Enfin, iets beter twee akkoorden te kennen dan dezelfde twee bassen de hele nacht.

   • Als je de tv aanzet kun je constateren (als je niet te vaak gekeken hebt en je verstand al in een vicieuze cirkel is terecht gekomen) dat nieuws en reclame steeds sneller afgewisseld worden, zodat niemand het verschil ziet. Daarenboven gedraagt de nieuwslezer zich steeds meer als deejay als het nergens over gaat en de hele wereld in een existentiële crisis komt. Eigenlijk zijn de Hollanders nog het ergst van al in hun humaniteit dat de taal in afgemeten stukjes hakt, zo praten ze en gedragen ze zich en zien ze er ook uit in hun kinderlijk materialisme dat ze van de VS hebben afgekeken. Maar als je Christine Lagarde of Ursula von der Leyen ziet, weet je zeker dat we er allemaal aan gaan.

   • Aan de andere kant, ik weet wel een beetje hoe Amerikanen zijn, idealisten, alles draait om een moraal die religie heeft aangepast aan de moderne tijd. Hollanders, zie de vrijhandel, ken ik ook wel, en ik dacht dat hun pragmatisme het nog zou halen; dat is niet gebeurd. Tegenwoordig ligt hier het probleem van de EU. Het klinkt voor iemand als ik genadeloos en immoreel om te pleiten voor pragmatisme, anders dan bij de Duitsers die de handel volledig willen neutraliseren. Over de Tweede Wereldoorlog heb ik nooit gehuild, ik dacht aan common sense die bij de Duitsers misschien minder ontwikkeld is; zo ligt de boycot van Russisch gas in het politiek geweten direct in het verlengde van de gaskamers, dat is het niveau.

 2. Hoe dommer mensen zijn hoe grandiozer namen ze hebben. Op dezelfde manier noemen ze hun schootkindje Julius Caesar. Zo zijn ook die negers bekeerd met allerlei christelijke namen die hun deugdelijkheid accentueren.

Een reactie achterlaten