wo 12 juni 2024

Socioloog verklaart opmerking Jambon over huurders: “Consequentie van rijke zak zijn”

POLITIEK – Wie Jan Jambon (N-VA) vandaag op radioprogramma ‘De Ochtend’ hoorde, zal mogelijk een keertje hebben moeten slikken toen de Vlaamse minister-president droog opmerkte dat hogere huurprijzen nu eenmaal “een consequentie van huurder zijn” blijven, en dat er daarom geen extra steun naar huurders toe moet verwacht worden. Volgens socioloog Carla Classencloofs komen Jambons woorden alvast niet als een verrassing: “Puur een consequentie van een elitaire, rijke zak zijn.”

“Mensen zijn wie ze zijn”, luidt de analyse. “En hun positie in de maatschappij bepaalt nu eenmaal bepaalde uitkomsten. Huurders worden gesjareld, en rechtse boomers met geld te veel vinden dat normaal. Zo is het. Je kan die gevolgen altijd proberen wat te temperen door met die gasten in discussie te gaan of hen te verplichten een urenlang seminarie over ongelijkheid uit te zitten, maar au fond blijft het resultaat hetzelfde: aan het einde van de maand hebben ze geen greintje empathie meer over.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

8 REACTIES

 1. Diego had weer een probleem. Ik maakte me al zorgen toen hij het had over Las Palmas waar hij eigenlijk met zijn sekspoppetje naartoe wilde. Hij was vroeg in de avond bij haar buiten op een klein bankje gaan zitten met zijn boombox. Zij kwam naar buiten en was als een kat in hem geklommen zei hij en had hem gekrabd. Hij verdedigde zich nog tegen haar, maar die Duitser van haar had zijn e-bike in het water in de buurt gegooid. Twee jongetjes van 12 hadden hem er weer uit gevist maar dat was vijf uur later. Dus die deed het niet meer. Hij zei het wordt Las Palmas of dat centrum van begeleid wonen. Als je daar wordt gevonden word je gratis gecremeerd.

  • Diego had nog wel de politie gebeld, maar hij kreeg een afspraak over een paar weken als alle honderden getuigen weg zijn zei hij. De politie zei dat het geen noodgeval was en vroeg hem of hij dan niet hun telefoonnummer had opgenomen. Als het om hem draait zijn ze er sneller bij.

  • Als je alles neemt van ze gaan ze je gebruiken en tegelijkertijd als heilige of zelfs messias bespotten.
   Sociale controle van je smartphone, snel een belletje naar de politie over een futiliteit, of wat kiekjes, zijn de basis van de rechtsstaat. Zie de verloedering.
   Gelijkheid en al die prachtige idealen verankerd in de wet hangen af het niveau van intelligentie om geen discriminatie te worden.

 2. Mensen gaan misschien een keer ontdekken wie ze zijn, toch nog toe was dat meestal ontleend aan mij. Zo zien we bijvoorbeeld het nut van een Oekraïne of corona. Waarmee iedereen steeds op het verkeerde been staat. Alleen de debielen zien dat niet.

 3. Positieve discriminatie, die uit de VS is over komen waaien, is trouwens net zoiets als positief getest worden op AIDS of corona, er is niets positiefs aan. Maar zo zit de wetenschap (en de wet, wet komt van weten) in elkaar die zichzelf op de voorgrond stelt voor de zieken.

Een reactie achterlaten