do 21 september 2023

Man die vindt dat leerkrachten dikbetaalde profiteurs met te veel vakantie zijn wil het vreemd genoeg zelf ook niet worden

BINNENPARKING – Met 1 september in zicht werpt het nijpende lerarentekort een lange schaduw over de eerste schooldag van duizenden jongeren. Moet het beroep dringend aantrekkelijker gemaakt worden? We vroegen het aan Ronny (55) uit Dendermonde, die leerkrachten “een ferm stelletje verwende zeurpieten met veel te veel vakantie” vindt, maar zelf vreemd genoeg past voor een job in het onderwijs.

“Natuurlijk zou ik dat ook kunnen. Leerkracht is de simpelste job ter wereld met meer verlof dan wat anders”, lacht de Oost-Vlaamse zelfstandige met gekruiste armen. “Gewoon wat spelletjes spelen, ieder jaar dezelfde testjes afnemen en gezellig aan de cava zitten in het leraarslokaal. Dat kan toch het kleinste kind?”

Op de vraag waarom Ronny zelf geen loopbaan voor de klas ziet zitten, reageert hij kort: “Nee, merci. Ik ben allergisch voor krijt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. De meeste mensen zien de voordelen van iemand anders zijn job , en de nadelen van de hunne . Het staat hen natuurlijk vrij van te veranderen , dan zouden ze snel zien dat die andere job ook nadelen heeft . en een leerkracht die 20 uur lesgeeft , is wel een pak meer uren aan het werken .

 2. Als leraar heb je een goed pensioen. Dat is alles wat je mee je graf in neemt. Waren ze er maar eerder mee begonnen. Want ik zie van die kinderen ook geen fuck terechtkomen. En omdat hun leven nooit wat voorstelde, snap je hoe dat geld besteed moet worden.

 3. Diego vertelde me meer van begeleid wonen, hij had een rugklacht en daarom dronk hij tegen de pijn. Nu krijgt hij pillen, maar ze willen hem liever begeleiden. Overdag is hij altijd weg. Hij zei ik kan het zelf wel, ik heb genoeg voor een maand, misschien neem ik ze maar een keer allemaal tegelijk in.
  Om 8, 12 en 6 uur krijgen ze een pilletje in hun handje dat ze wel direct zelf mogen inslikken. ‘s Nachts loopt er steeds een vrouwtje rond met dure hakken die op de vloer kletteren. Hij zei je wordt er gek van. De grote neger die ik een keer met hem zag heeft een sekspoppetje half zo groot als hij is die paranoïde is.
  Ze hebben allemaal een naamplaatje op de deur behalve Diego. Hij slaap dus meestal buiten. Hij zegt: ‘Ik ben goed mans en ik kan goed koken, er is een gemeenschappelijke keuken, maar ze wisten niet eens dat ze dat voedsel in de koekenpan om moeten draaien. Ik ging er even bij staan om te kijken en iemand werd helemaal woedend op hem bij hun experiment.’
  Natuurlijk krijgt hij de schuld van alles wat fout gaat.
  De hoofdbegeleidster had gezegd: ‘Zie ik er goed uit?’ Toen hij haar een keer een heel licht schouderklopje had gegeven, gaf ze hem aan voor verkrachting.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: