wo 12 juni 2024

Frontnacht mag doorgaan als deelnemers eerst in grote kring zitten en drie uur lang over hun gevoelens praten

BINNENPARKING – Het blijft afwachten of het omstreden muziekfestival ‘Frontnacht’, dat dit jaar aan de IJzerwake zou voorafgaan, effectief mag doorgaan. Meerdere performers zouden banden hebben met neonazistische bewegingen en dat mag volgens meerdere betrokken partijen niet getolereerd worden. Toch stelt de Stad Ieper een compromis voor: “Las gewoon een collectief kringmoment in waar iedereen zich eerst even kwetsbaar kan opstellen. Dat doet al veel.”

“We willen redelijk blijven”, zegt het West-Vlaamse stadsbestuur. “Autoritair, extreemrechts gedachtegoed is niet netjes, maar laat ons dit als een leerkans en een groeimoment aangrijpen om een safe space te creëren, waarin iedereen toch even in de groep kan gooien waarom ze zo boos zijn op de maatschappij. Misschien geen groepsknuffel, want zo denderend zijn de coronacijfers ook weer niet. Dan is boomtherapie bijvoorbeeld een verantwoorder alternatief. Enfin, we denken maar mee.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Ik zat ergens op een bankje bij een binnenplein met een prachtige marmeren vloer die volledig onder de smerige smurrie zat, alsof de kots er was uitgesmeerd. Toen ik er aankwam zat er een stel mopperaars die altijd hun iPhone klaar hebben voor een klacht, man en vrouw, te kankeren over twee filters die daar lagen, tot en met de doodstraf gaat dat door. Dat is de conditionering door de media, of de commercialisering daarin, die zich heeft aangediend als de redder van onze gezondheid.
  Ik besprak hier met iemand anders dat het lijkt alsof al die bekrompenheid, pesterij, want dat is het, en onderdrukking met steeds nieuwe regeltjes die de kutmentaliteit van de kleine zielen tot politiek maken, altijd om mij draait of bij mij begint. Hij begreep dat.
  Toegegeven, er zitten twee kanten aan, natuurlijk is het zo dat je het waarneemt door je bewustzijn. Maar de andere kant, en dat is bewezen, is dat je bewustzijn die dingen oproept die juist onbewust zijn. Omdat het alles versterkt, (theoretisch) goed en kwaad. In de praktijk zit er achter het fatsoen van de kankeraar enkel de duivel, en dat is een eufemisme. De theorie is de wet. Dat is het niveau van onze landen in de EU, volslagen dwazen die applaudisseren voor Hitler, omdat ze denken dat het de Messias is, omdat hij een beetje een kleurtje heeft. Iets anders zit er niet in.

 2. De oudste geschriften ter wereld noemen de wet van evolutie, de opeenvolging van verschillende rassen en volkeren, en de oorsprong van de zonde, dat jongere rassen terug schakelden op oudere, gebaseerd op de schepping van de mens alsmede het uiteindelijke lot aan het einde van de tijd. De Zondeval markeerde het punt dat de eerste zielen in de late diermens neerdaalden (incarneerden) en er een nieuwe soort, de mens, ontstond die zich onderscheidde van de dieren. Sommige van de vroege mensen kruisten zich seksueel nog met de onbezielde, latere diermens. Hier werd meerdere malen op gevarieerd in verschillende mate van zonde en verraad. Toen het verstand en het onderscheidingsvermogen voldoende ontwikkeld was werd ook de afgunst van de oudere volkeren (en hun mannen) op de nieuwere, meer ontwikkelde en verfijnde rassen (of hun vrouwen), en soms andersom, een centraal punt. Hierop zijn alle moderne ziekten, AIDS, corona, de multiculturele samenleving, alsmede LGBT gebaseerd in de rassenmenging als basis van politieke macht in de EU.

 3. De warmte zonder licht is de duisternis van de virussen en bacteriën.
  Vrouwen zijn van nature astraal, ze zijn emotioneler, ik heb dat min of meer geaccepteerd, maar ze zijn dol op het lijden van de ander en hun eigen medelijden en ze bevorderen het voortdurend, dit is de oorzaak van het feminisme en de feminisering die weer de oorzaak is van alle ellende en misdrijven op seksueel vlak en de adoptie van de arme bruine kinderen of mannen. Je kunt zeggen dat het altijd mannen zijn die (meer) vrouw worden, los van de vrouwen die man worden omdat ze het in wezen al zijn.
  Je kunt zeggen dat ik achter het feminisme zit, maar de toepassing is een travestie van de oorspronkelijke bedoeling. Ik had gehoopt een bepaalde rationaliteit te ontwikkelen waar relaties traditioneel volledig astraal bepaald zijn.
  Rationaliteit wordt geassocieerd met wetenschap en techniek, maar het kan ook op een andere manier zonder de kille mechanieken die de routine van volgzaamheid van de kudde bevestigen waarop de medische stand ons leven steeds meer beheerst. Het motief is essentieel, het kan fout gaan in iedere relatie, maar de opzet die een breuk is met het christelijk geloof is overspel met voorbedachten rade.
  Daarom moet ik eigenlijk iets over mezelf vertellen. Want ik kenschets de oorzaak van het lijden dat ik had waarvoor ik weliswaar geen erkenning zocht, maar het werd in me gelegd. En hierdoor had de rest geen zelfkennis meer, ze dreven op mijn ellende en werden er decadent mee, terwijl ik juist lijd om van de decadentie af te zijn, een prijs die ik graag betaal voor mijn heil, maar niet om dat ook zomaar weg te geven.

Een reactie achterlaten