STAD – Op de ontdekking van verregaande sociale dumping op de bouwsite van het Oostenrijkse bedrijf Borealis wordt algemeen verbolgen gereageerd, niet in het minst door het Antwerpse stadsbestuur zelf. Het stadsbestuur betreurt het geval en belooft meer bescherming tegen mensenhandel voor de “echte” slachtoffers. “De onschuldige multinational verdient beter”, wordt benadrukt.

“Dit is schrijnend”, tweette burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanochtend. “Qua reputatieschade kan dit tellen voor een beursgenoteerd bedrijf, wat zich natuurlijk vertaalt in een regelrechte nachtmerrie voor de aandeelhouders. Die ellende gun je zelfs 3M niet. Sorry, maar ik ben hier echt niet goed van.”

Ook partijgenote Annick De Ridder, bevoegd schepen voor de haven, zit duidelijk verveeld met de zaak. “Los van wie hier de verantwoordelijkheid voor draagt, vraag ik mij vooral af hoe zowel Borealis als de onderaannemer hier financieel moet uit geraken als ze plots gedwongen worden om deftige lonen uit te keren. De impact op winstgevendheid is ronduit inhumaan. Ik hoop dat de raad van bestuur weet dat we er voor hen zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

7 REACTIES

 1. IHVH was de naam van Jahweh in het Hebreeuws. De H valt weg, een medeklinker, dus IV blijft over, het symbool van respectievelijk penis (I) en vagina (V). De joden hebben op dat vlak wat regels ingevoerd toen het te gek werd.
  Alle religie draait om seks. Gelovigen zijn gewoon wat zuiniger op hun vrouwen. Nu is dat juist taboe. Maar ze waren dus niet zoals LGBT en de EU.
  Zie bijvoorbeeld mijn ervaring met een vrouw. Voor iemand die te lang geïnteresseerd in me bleef ben ik verbannen. Iedereen beschermde haar omdat ze ‘van me af wilde’. Bovendien ontkenden vooral de allochtonen glashard dat ik de waarheid sprak. Het is hetzelfde niveau van intelligentie als met mijn nieuwe fiets. Ik haalde een drankje en kwam terug om het op die bewuste plek bij een bankje op te drinken maar omdat er een debiel stond (zo zag ik hem), wilde ik even een eindje verder gaan op mijn fiets. Hij kwam dus op me af en zei dat ‘dat niet zomaar kan’, hij dacht dat ik mijn fiets wilde stelen. Dat begreep ik ook direct aan zijn fysionomie.
  Dat soort dingen moet je goed begrijpen in een multiculturele samenleving.

 2. Er verandert weer veel voor mij als we het nieuws zien.

  Na mijn laatste bericht is de VN serieus begonnen te waarschuwen voor samenzweringstheoretici.
  UNESCO werkt samen met Twitter, de Europese Commissie en het Joods Wereldcongres om de campagne #ThinkBeforeSharing te lanceren: Stop the spread of conspiracy theories.
  UNESCO geeft ook advies aan iedereen die een samenzweringstheoreticus in levenden lijve tegenkomt. U mag zich dan onder geen beding in een discussie laten lokken.

  • De identiteit van mensen die zichzelf niet kennen is dubieus, ze hebben weinig eigenwaarde, die is meestal gebaseerd op de al dan niet democratische mening van anderen. Met een belang.

Leave a Reply