vr 3 februari 2023

N-VA mengt zich in abortusdebat en wil alle Vlaamse baarmoeders confederaliseren

POLITIEK – Ook federale oppositiepartij N-VA komt met een hernieuwde kijk op de abortuswet op de proppen. Die discussie voert men in de nasleep van de beslissing van het Amerikaanse Hogegerechtshof om de historische zaak Roe v. Wade terug te draaien. Bij N-VA wil men abortus zeker niet op de helling zetten, maar wel eist de partij dat “elke Vlaamse baarmoeder onmiddellijk geconfederaliseerd wordt” en dus eigendom van de Vlaamse overheid wordt.

“Dit is meer dan een symbolisch dossier”, vindt voorzitter Bart De Wever. “Het is een principiële kwestie waarbij ook bij ons een wereldvreemde overheid haar handen niet van onze verworven vrouwenrechten kan houden. De federale regering heeft de Vlaamse vrouw niets te vertellen en het is hoog tijd om ons confederaal model op haar baarmoeder toe te passen. Er is namelijk maar één instantie die hier iets te beslissen heeft over wat een vrouw met haar lichaam mag aanvangen, en dat is en blijft de Vlaamse regering.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: