wo 22 mei 2024

Ben Crabbé overlaadt VRT met klachten over hoe dom deelnemers ‘Blokken’ zijn geworden

MEDIA – Het regent klachten bij de bevoegde VRT-dienst. Medewerkers geven aan regelmatig “bedolven” te geraken onder boze berichten. Opvallend: ze zijn bijna allemaal afkomstig van Ben Crabbé, de presentator van het spelprogramma ‘Blokken’ op Eén. De aanleiding? “Deelnemers worden steeds dommer. De houdbaarheid is duidelijk overschreden.”

De 59-jarige Tienenaar zou al langer ontevreden zijn over het niveau onder de kandidaten. “Het is nooit makkelijk geweest om kalm te blijven wanneer die achterlijke sukkels weer eens de hoofdstad van Bulgarije of president van Frankrijk niet konden noemen”, staat in een woeste mail te lezen. “Maar nu wordt het toch echt schrijnend. Nu de jeugd begint mee te spelen, is het huilen met de pet op. Dat TikTok-tuig kan amper nog volzinnen maken, laat staan de actualiteit deftig volgen. Hoe is dat nu toch mogelijk? Als het intellectuele peil nog verder omlaag zakt, kan ik er zo over heen stappen. En dat wil wat zeggen voor mij.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. Intelligentie is iets wat je moeilijk aan kunt leren, omdat leren veelal uit imitatie of geheugen bestaat waaraan het maatschappelijk nut wordt afgemeten.
  Steeds in een gesprek krijg ik examenvragen bij mensen die te ambitieus zijn. Vaak is er afgunst bij de gewone man. De ambitie probeert de slaafsheid te compenseren door iets of iemand te zijn. Ik zeg voor de documentatie is de computer. Zelfstandig denken heeft er niets mee te maken. Ik probeer de in- en uitgang te vinden.
  Als ik gedwongen word me aan te passen komt er meestal een catastrofe.
  We hebben niet meer vrijheid maar meer keuze-vrijheid gekregen. Als ik de pagina voor me zie staan zijn er honderden knoppen om haar in te delen of in te rasteren enz. Ik gebruik er niet een.
  De commercialisering gaat ervan uit dat iedereen even geïnteresseerd is zijn administratie zo te doen, maar niet iedereen heeft diezelfde interesse. De keuzevrijheid komt haaks te staan op de vrijheid die veel mensen nodig hebben om zichzelf te zijn. Evenzo staat eigenwaan haaks op eigenbelang.
  Niemand komt eruit.

 2. Gezin en samenleving

  Het linkerpad.
  Ik sprak Diego de zwerver weer die uit de gevangenis was. Hij was nu bezig met de slavernij, politiek, hij was een slachtoffer.
  Je kunt er een meisje mee versieren.
  Er kwam een stel pubers die aan het opscheppen waren, de een was kickbokser, de ander had net zijn armen laten tatoeëren, weer een ander had een scooter of een eerste baan, hij gaf nu al af op de nietsdoener of nietsnut enz. Het draaide uiteindelijk om de meisjes begreep ik, een open relatie. De knapste meisjes van de stad in hotpants kwamen er nog wat later aan, allemaal met een lelijke neger.
  Diego beklaagde zich tegen hen over een feestje waar hij was, dat hij voor de meisjes komt maar dat Hans er was die nu Cheryl heette. De zwerver zei dat bij Hans zijn pik eraf geknipt was, maar dat hij nog wel een adamsappel had, hij zei het is een wolf in schaapskleren.

  Het verschil tussen eenheid en massa.

  Tegenwoordig hebben ze het vaker met me over eenheid. Inderdaad de mensheid is een eenheid, maar in bewustzijn. Zonder dat bewustzijn wordt er gestreefd naar gelijkheid in de vorm. In de natuurgeneeskunde duurt de anamnese te lang want ieder ziektegeval is uniek en wordt als zodanig behandeld. Het onderwijs van het Oosten zat zo in elkaar, het was individueel, van leraar tot leerling en gericht op de inhoud. Dat heet esoterie.
  Westers onderwijs richt zich op de groep. De reguliere geneeskunde evenals de reguliere media standaardiseren juist op de vorm. Dat is het beruchte linkerpad, waarop iemand onsterfelijkheid tracht te bereiken via de vorm. De eenheid op materieel vlak is het machtsmiddel van nu, dat heet materialisme. Genetica boeit me niet, noch stambomen enz. want de identiteit van de mens wordt maar zeer ten dele bepaald door zijn genen, ongeveer zoals het bewuste denken plaatsvindt in maar 1 procent van de hersenen. De rest wordt bepaald door de evolutionaire achtergrond als ziel. Wie dat ene procent bewust denken al niet kent, en dat wordt bepaald door de – individuele – ziel, voetbalt.
  Misschien was ik de eerste mens wel, of de eerste die mens wérd. Want mens-zijn is maar een kreet.
  Onsterfelijkheid naar de vorm leidt tot diepere gevangenschap in de vorm, dat is het eeuwig lijden door zwarte magie.
  Ik ken verzetsmensen die in de Tweede Wereldoorlog hadden ontdekt dat het verzet geïnfiltreerd was door de Nazi’s. Ik begreep de les want links is daarna ook gaandeweg geïnfiltreerd door de fascisten. Dat is de EU geworden.
  Dus, trends als LGBT, orgaandonatie en corona zoeken een eenheid naar de vorm.
  Quiz.

Een reactie achterlaten