ma 27 mei 2024

Regering wil verder met 1 procent voor wie koopkrachtmaatregelen wél ver genoeg gaan

POLITIEK – Tegen de achtergrond van een massabetoging en nationale actiedag voor meer koopkracht reageert premier Alexander De Croo (Open VLD) uitgesproken koeltjes. De eerste minister begrijpt het nut van dergelijke acties niet en wil namens de federale regering dan ook “liever verder werken met de één procent van de bevolking voor wie de huidige maatregelen wél voldoende zijn.”

“Natuurlijk heb ik alle begrip voor het recht op vrije meningsuiting“, benadrukt De Croo in eenzelfde adem. “Dat is een essentiële grondwettelijke garantie. Dat wil echter niet zeggen dat ook het electoraat zich zo negatief moet opstellen en dat wij als overheid mee in dat verhaal van onvrede en klaagzucht moeten meestappen. Misschien is het beter dat onze wegen hier voor een tijdje scheiden en we ons gewoon focussen op de paar duizenden Belgen die hier geen reet van voelen in de portemonnee.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten