do 18 april 2024

Bart De Wever reageert op uitspraak Lavrov: “Meteen onderzoeken of Frans verbieden een optie is”

POLITIEK – Antwerps burgemeester Bart De Wever is er als de kippen bij om te reageren op de uitspraak van Russische buitenlands minister Sergej Lavrov, die eerder vandaag suggereerde dat Frankrijk wel eens militair zou kunnen optreden mocht België de Franse taal verbieden. “Dit is een schitterend idee”, vindt De Wever alvast. “Ik ga meteen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.”

De woorden van Lavrov waren nog niet koud of De Wever zou een team aan grondwettelijke experts hebben laten samenstellen om de kwestie van dichtbij onder de loep te nemen. “Ik sta voor veel open. Zelfs een gulle overgangsfase waarbij Franstaligen hun taal mogen blijven hanteren zolang het zich tot de privacy van hun woonst beperkt. Over details gaan we niet struikelen. Het enige dat me hier voor de borst stoot is dat er zelf niet aan gedacht heb. En als Frankrijk België effectief binnenvalt en het land ontmantelt is dat meteen een double whammy. Briljant.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten