vr 8 december 2023

VRT verontschuldigt zich nadat er bijna kritische vraag aan Bart De Wever werd gesteld

POLITIEK – Opschudding alom bij de VRT nadat presentator Lieven Verstraete tijdens een uitzending van ‘De zevende dag’ bijna een oprecht kritische vraag aan N-VA-voorzitter Bart De Wever had gesteld. De Antwerpse burgemeester was net zoals Jasper Pillen (Open VLD) en Wouter De Vriendt (Groen) te gast, en het scheelde volgens de moderator “geen haar” of De Wever kreeg even dezelfde journalistieke behandeling als zijn collega’s uit de Vivaldi-coalitie. “Onaanvaardbaar”, reageert ook het bestuur van de VRT.

“Moeilijk te begrijpen hoe dit kon gebeuren”, communiceert de zender intussen op sociale media. “De bedoeling was om Bart rustig zijn gebruikelijke monoloog te laten afsteken en dan tijdens het feitelijke debat buiten schot en toch binnen beeld te houden. The usual. En uiteraard geen lastige vraagjes over PFOS, Antwerpse diamanten of de perikelen binnen de Vlaamse regering.”

“Maar toen deed Lieven blijkbaar zijn bundeltje open en vroeg hem net niet of de N-VA haar federale oppositiekuur niet aan een mislukte cynische, politieke berekening te danken had toen ze zelf de regering liet vallen over een thema waar De Wever nota bene mee over onderhandeld had. Tja, een ietwat ijverige jobstudent hier op de redactie zal die hoogst ongebruikelijke vraag er bijgestoken hebben en we zijn zeer opgelucht dat hij nog net op zijn tong heeft kunnen bijten. Dat leer je gelukkig als ervaren journalist.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

8 REACTIES

 1. Maar de zevende dag is gewijd is aan de Heer uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw vee, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen.

  • Mensen die met mij in contact komen krijgen vaak een aspiratie naar iets groters of hogers, echter ze hebben enkel materieel bewustzijn. Dus ze krijgen vaak de behoefte aan veel reizen, steeds meer per vliegtuig, en zo is ook de globalisering ontstaan. Ze denken daarmee de grandeur van het universum in hun zak te hebben, maar ze hebben een eigenwaarde die te groot is voor hen.
   Alle andere problemen zijn hiervan afgeleid, en alle structuren zijn hierop geënt. Zelfs de bescheidenheid van mijzelf is hierin ingecalculeerd in een streven naar gelijkheid op materieel vlak.
   De EU subsidies aan arme landen daarbuiten die in de zak komen van een paar piefen worden vergezeld van een handleiding LGBTQ.
   Als ik iemand spreek zie ik zijn intentie aan het vervolg. Zo zat ik pas ineens midden in een groep Duitse geestelijk gehandicapten.
   Er zijn parallellen op seksueel vlak die het meest destructief zijn in de ontstane trend.

  • Hierbij mag opgemerkt worden dat Oekraïne, los van instinct en individuele wraak, zelf al niet altijd even goed georganiseerd lijkt. Het hiërarchische aspect van controle is meer een zaak van andere belangen of werkt hier juist andersom, van beneden naar boven, in een zwak ontwikkelde staatsvorm.

 2. Apenpokken werd voor het eerst vastgesteld in apen, met het eerste menselijke geval in Congo. Tegenwoordig wordt het wordt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie verspreid via homoseks maar iedereen kan het krijgen.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: