do 8 december 2022

Katholieke school hangt CD&V-vlag uit om leerlingen te kalmeren: “Iedereen wordt er apathisch van”

STAD – Na de rel over een regenboogvlag op het Xaveriuscollege in Borgerhout experimenteert een andere Antwerpse katholieke school met remediëringsmiddelen om spanningen onder de leerlingen preventief te bedaren. Het meest effectieve kalmeermiddel? “Een CD&V-vlag boven de schoolpoort”, concludeert de directie.

Het Sint-Eustachiusinstituut in Berchem kampt, net als haar inmiddels beruchte tegenhanger in Borgerhout, al langer met gelijkaardige, maatschappelijk polariserende kwesties en besloot daarom op zoek te gaan naar een politiek symbool “waar echt niemand, oud of jong, links of rechts, gelovig of niet, nog een zak bij voelt“.

Volgens de leerlingenbegeleiding werpt het initiatief al meteen vruchten af. “We zien dat er algemeen gevoel van onverschilligheid en ideologische afstomping heerst onder de leerlingen. Zelfs de docenten lopen er geeuwend en knikkebollend bij. De sleutel is dus helemaal niet met een of ander blits, pluralistische discours afkomen waar iedereen zich in kan vinden, maar juist een symbool vinden dat zo weinig bezieling en overtuiging uitstraalt dat niemand nog de energie vindt om er zich druk over te maken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Een Arabier was gearresteerd omdat hij de regenboogvlag uit had hangen, hij kende de betekenis niet maar vond hem gewoon mooi.
  Kennis leidt tot meer gebondenheid.
  Ze vroegen me of ik ook los kan laten. Ik zei dat doe ik daar juist mee, mijn kennis is geen geheugen maar akasha.
  Hoe ga je ermee om. Kennis op zich is tamelijk kleurloos net als de maatschappij.

  • Sinds ik even op school zat hebben ze steeds het schoolsysteem willen veranderen.
   Maar bijna alles wat ik leerde was informeel, en zodra het een vorm kreeg ging het er niet op vooruit.
   Op allerlei manieren hebben ze geprobeerd beslag te leggen op mij en daar misbruik van gemaakt met alle helden erbij.
   Inclusief t-shirts met hippie of heppie.
   Ik mediteerde vandaag wat, het is een methode alleen voor mij. Want uiteindelijk is het subjectief.
   De verdere analyse trekt ons allemaal dieper in het probleem.

 2. Verwacht werd eerder dat de blauw-gele Oekraïense vlag zou wapperen. Motorclubs doen er soms ook aan mee, de verheerlijking van de techniek vergelijkbaar met de superieure Duitse tanks. Zodat ook de restricties op het Duitse leger opgeheven worden en het wordt hersteld tot oude glorie.

  • Trouwens.
   Ik zag een artikel van een aantal jaren geleden voor de oorlog waarin twee knappe vrouwen het hadden over de Krim. Ze werden spreekbuis van het Kremlin genoemd. Een ervan kwam op de sanctielijst van de EU, omdat ze als Russin in Oekraïne werd ontslagen en bedreigd; ze verkoos Russisch te blijven en vertrok naar de Krim.
   Normaal had je als knappe vrouw nog wel bepaalde voordelen, echter dat is logischerwijze nu politiek verboden.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: