vr 2 juni 2023

Poetin verwijt Westen dat het vlak tegen Oosten ligt: “Een flagrante bedreiging”

BUITENPARKING – In zijn jaarlijkse Victory Day-speech, een vaderlandslievende herdenking aan de overwinning tegen het naziregime in 1945, heeft de Russische president Vladimir Poetin het niet nagelaten om het Westen met de vinger te wijzen. Dat deed het 69-jarige staatshoofd door zwaar uit te halen naar de vele sancties die men Moskou heeft opgelegd, maar ook door Europa en andere westerse machtsblokken te verwijten” dat ze zich opzettelijk en vlak naast Rusland en het Oosten bevinden”.

“Wie er de eerste de beste wereldkaart bijneemt ziet het zo”, sneerde Poetin voor miljoenen kijkers en een militaire parade. “Het Westen kan letterlijk niet dichter tegen het Oosten aan liggen. Dat kan geen toeval zijn. Er is wereldbol genoeg. Deze dreigende nabijheid dwingt ons om te handelen.”

Ook heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels een document verspreid dat westerse landen verzoekt om collectief “op zijn minst 5.000 kilometer op te schuiven om verdere escalaties te vermijden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: