BUITENPARKING – Na zijn verrassingsconcert in de metro van Kiev valt het af te wachten waar Ierse rockster Bono zich vervolgens zal vertonen. Bij de sukkelende centrumpartij CD&V beseffen ze alvast dat ze wel eens op de shortlist van de U2-frontman kunnen staan en dat voorspelt weinig goeds. “Als Bono zich al komt moeien, is het ver gekomen.”

“Uiteraard appreciëren we ieder gul gebaar en teken van solidariteit”, bevestigt kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi. “Maar ik hoop dat mijnheer Bono toch even wacht alvorens aan het partijbureau ‘One’ of ‘Sunday Bloody Sunday’ te komen zingen. Geef toe, dat is zelden een hoopgevend teken en persoonlijk hoeft het voor mij dan ook niet meer.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

3 REACTIES

  1. Cicero:
    Een natie kan zijn dwazen overleven, zelfs de ambitieuze. Maar zij kan geen verraad van binnenuit overleven. Een vijand bij de poorten is minder overweldigend, want hij is bekend en draagt openlijk zijn banier. Maar de verrader beweegt zich vrij onder de burgers binnen de poort, zijn sluw gefluister ritselend door de stegen is hoorbaar tot in de gangen van de overheid. Want de verrader lijkt helemaal niet op een verrader; hij spreekt de taal van zijn slachtoffers, en hij draagt hun gezicht en hun redenen, hij doet een beroep op de laagheid diep in het hart van de middelmaat. Hij verrot de ziel van een natie, in het geheim en onbekend werkt hij ‘s nachts door om de pijlers van de stad te ondermijnen, hij besmet de hele staat zodat die zich niet meer kan verzetten. Een moordenaar is minder te vrezen. De verrader is een plaag.

Leave a Reply