do 23 mei 2024

Vaticaan geschokt door verhaal Johan Derksen: “Een kaars is een heilig symbool en daar blijf je af”

BUITENPARKING – Het Nederlandse tv-gezicht en ex-profvoetballer Johan Derksen (73) zorgde gisteren voor ophef door tijdens het praatprogramma ‘Vandaag Inside’ te onthullen dat hij na een avondje stappen ooit een kaars in een bewusteloze vrouw had gestoken. Daar kwam intussen heel wat kritiek op, niet in het minst van de katholieke Kerk. Het Vaticaan vindt het niet kunnen dat Derksen de heiligheid en integriteit van een belangrijk kerkelijk symbool heeft geschonden.

“Dit is absoluut verfoeilijk en de Heilige Stoel veroordeelt dit soort immorele wandaden, of het nu jeugdzonden zijn of niet”, bevestigt een woordvoerder van Paus Franciscus. “Een kaars is niet zo maar een inferieur ding waar je mee kan aanvangen wat je wil. Het is een symbool van het leven, van het licht. Dat verdient respect en mededogen. De Kerk hoopt dat jonge wildebrassen over heel de wereld twee keer nadenken alvorens ze een weerloos, gewijd artefact in de ongewassen preut van een of andere bezopen sloerie rammen. Het had maar eens een kruisbeeld moeten zijn.”

Ook Talpa, de werkgever van Derksen, kan niet bepaald met het voorval lachen. “Dit is totaal onverantwoord. Als dat ding vuur had gevat, had Johan zich ernstig kunnen bezeren. We sturen hem meteen op bijscholing brandveiligheid.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

16 REACTIES

 1. Hollanders zijn het meest progressief van al, daar kan niemand tegenop. Ze zijn stoer ook. Ze zeggen wat ze denken. Het zijn zulke gelukkige mensen. Ze kotsen alles onder. De vrouwen in Nederland zijn dan ook het meest geëmancipeerd.

 2. Ik hoorde dat het Koningsdag is in Nederland. Ik had hierover een verantwoordelijk artikel verwacht. Als ik voetbal kijk denk ik altijd al aan dat soort dingen. Nu blijk ik minder abnormaal te zijn dan ik dacht.

 3. De regels nemen overal toe naarmate de corruptie op grotere schaal wordt aangetoond en de ‘vrije media’ de controle houden. Dus de regels van mijn kant worden ook aangescherpt. De mensen vallen zo terug tot hun oude gewoonten en beginnen te malen. Ze hebben hun kans gemist de voorwaarden te begrijpen en komen niet meer van hun eigenwaan af.

  • Hun jarenlange aandringen dat ieder mensenleven telt (behalve ik) werpt vrucht af en de massamoord wordt omhangen met slingers en nieuwe wapens. Terwijl de atheïsten erop wachten dat ik weer mijn leven voor hen geef.

  • Wat betreft Zelensky, ze hebben in de VS ingezien dat je geen joden mag discrimineren. Het christendom is een vervolg op het jodendom, en terwijl de joden Christus niet hebben geaccepteerd is dat omdat ze hem niet nodig hadden. De joden zijn als Jezus zelf, dat is de aanpassing in de leer. Of het de schuld is van de joden of de christenen weet ik niet, maar voor Amerikaanse christenen is Jeruzalem de hoofdstad, ze gaan gelijk naar de kern en ervaren Jezus in het hier en nu. Hier ligt ook de kern van de atoombom die onder het auteursrecht van een jood valt.

 4. Het is nu eenmaal zo dat de integratie van buitenlanders via het voetbal en de achterliggende aspiratie tot hoer verloopt. De arrogantie zorgt ervoor dat er enkel betutteling uit de debielen kan komen. Liefde kennen ze niet op een hoger niveau, dat is enkel een reactie op de invloed van de meesters waar ze geen wijsheid in kennen. Dat is de enige moraal van nu, dat heeft niets met nostalgie te maken.
  De annulering van de democratie begon met de grootheidswaan van kleiner wordende (vooral) linkse partijen toen iedereen al genoeg had en duidelijk werd dat er geen liefde meer te koop was, immers die liefde draaide (naar hun inzicht) altijd om financiële afhankelijkheid. Zo trad via de mondialisering de betutteling op en werd je middels emancipatie in je houding naar vrouwen afgemeten aan het fundamentalisme in Afghanistan of Syrië. Die claim is erger dan in naam van een God.
  Partijen zijn gedwongen (groepen in) hun eigen land te vertegenwoordigen zonder water bij de wijn te doen. Maar eigenwaan leidde tot dit soort mondialisering en was er ook het gevolg van terwijl niemand nog enig idee had waar het over ging.
  Door massale verkrachtingen met een slavenmarkt voor vrouwen en hun kinderen (in de Amerikaanse bemoeienis in Syrië) moesten hun kinderen (ook van die kinderen) het staatsburgerschap van de moeder krijgen, normaal was het dat van de vader. Helaas was het hier al langer zo geregeld. Daar begon het mee.
  Ook hongersnood was een strategie van het Westen om democratie te vestigen, in Syrië had je bijvoorbeeld staatsbakkerijen, dat is communisme en druist in tegen de hogere idealen van de VS en hun bondgenoten. Hetzelfde soort beleid is voortgezet in Oekraïne.

 5. Kort nadat ik Diego zag met zijn beste vriend die hem bijna een jaar in de gevangenis had laten zetten, ik zei privé tegen hem je moet die mensen (uit die plek) nooit tegenspreken, ze hebben altijd gelijk, je moet ze altijd voorrang geven, fietste ik daarlangs. De weg was afgesloten, en ik moest als enige over de hoofdweg omdat het autoverkeer werd omgeleid. Ik kwam automatisch op de plek aan waar een ernstig verkeersongeval had plaatsgevonden: twee auto’s waren frontaal op elkaar gebotst. Onwillekeurig dacht ik ja ze hebben altijd gelijk.

 6. Ik sprak nog een buschauffeur die asielzoekers vervoerde. Ik zei een drukke baan. Hij zei dat ze het allemaal over Poetin hadden, bijvoorbeeld uit Jemen. Ze weten op welke knop ze moeten drukken want het is volledige waanzin.

 7. Humor draait erom de absurditeit van de actuele tegenstellingen te typeren. Als je dat in het echt doet moet je fysiek heel sterk zijn want het roept moordlust op. De tegenstellingen in dit land zijn nooit goed uit de verf gekomen, dus de oplossing ook niet. Ook de Nederlanders hebben een even kromme lul als verstand. Maar op het vlak van seks en God, kan ik zeggen ligt in het algemeen de zelfvernietiging van de hele westerse mens, en er is een punt dat dit onomkeerbaar is. Natuurlijk zijn de Belgen later begonnen Amerika te imiteren, maar nu al zijn de vrouwen nog lelijker dan daar. De humor raakt meestal kant noch wal, het is nog gênanter dan onder de heerschappij van de Fransen of Duitsers. Maar er kleeft nog steeds dezelfde zelf-excusering aan van een slaafs soort eigenliefde. Het zichzelf kleiner maken mist de heroïek. Het ligt te veel voor de hand. Het is bovendien als de joviale gebarentaal die Amerikanen hebben om leuk te zijn die in veel landen als beledigend wordt ervaren.
  Ik kwam trouwens pas drie Amerikanen tegen, drie generaties, de jongste was een neger, de oudste was dokter, hij redde mensenlevens zei hij. Ze vroegen mijn e-mailadres. Ik zei oké. De oudste zei dat zijn motto humor was voor de dementie begint. Hij wilde me kennelijk humor leren. Amerikanen zijn echte onderwijzers. Een ander zeikte over Vietnam, hij was blijkbaar al dement.
  Amerikanen zijn heel joviaal en zetten zichzelf voor schut als ze geen belangen zien. Met mij hadden ze die echter wel, want ze zijn niet zonder mij te redden. En hoewel ze openhartig kunnen zijn, heeft niets enige consequentie; het zijn grappenmakers zonder verantwoordelijkheidsgevoel. Ze kennen geen hogere cultuur om zich voor te schamen. Dat weerspiegelt zich al langer in de politiek, ze zijn even democratisch als onbetrouwbaar.

Een reactie achterlaten